Cele mai bune aplicații de control parental pentru a-ți proteja copiii

Copiii petrec foarte mult timp pe internet. Sunt obișnuiți cu device-urile de mici iar folosirea acestora devine pentru ei o a doua natură. Din păcate, pe internet pândesc tot felul de pericole, pe care ei nu le conștientizează și de care nu se pot feri.

Din fericire, ai mai multe metode la dispoziție pentru a-ți feri de pericole copiii și pentru a le restricționa atât accesul la site-uri dăunătoare, cât și timpul petrecut online. Avem, de asemenea, și o listă mai lungă de aplicații pentru control parental.

Cum setezi Google Parental Control pe telefonul cu Android

Google Parental Control este o setare a Google Play Store. Aceasta se activează atunci când vrei să limitezi ce poate descărca și cumpăra copilul tău, fie că e vorba de aplicații, cărți, muzică, filme sau jocuri. Iată cum se activează aceasta:

  • Pe telefonul copilului intră în Play Store.
  • Mergi la meniu, Settings, Parental controls.
  • Apasă butonul de la Parental controls are off.
  • Setează un PIN pe care nu îl cunoaște copilul și apoi confirmă-l.
  • Apasă pe Apps & Games și setează nivelul restricțiilor.

Acesta este primul pas spre securitatea mobilă a copiilor tăi. În cele ce urmează îți prezentăm și lista de aplicații dedicate pentru control parental. 

  1. Google Family Link

    Google Family Link

    Google Family Link te ajută să ții legătura cu copilul tău și să îi urmărești activitatea pe telefonul cu Android. Permite setarea anumitor reguli digitale și blocarea aplicațiilor. De asemenea, monitorizează timpul petrecut de copil pe telefon și poate seta anumite perioade în care folosirea telefonului nu este permisă.

  2. Safe Family: Limit Kids Screen Time & Control Apps

    Safe Family: Limit Kids Screen Time & Control Apps

    Safe Family: Limit Kids Screen Time & Control Apps este aplicația destinată părinților care vor să monitorizeze activitatea online a copiilor. În afară de limitările clasice poate să și localizeze copilul prin GPS. Blochează aplicațiile rețelelor sociale în cazul în care copilul este supus unui risc potențial de cyber-bullying sau trolling.

  3. Kaspersky Safe Kids

    Kaspersky Safe Kids

    Kaspersky Safe Kids este o aplicație pentru copii care te ajută să blochezi accesul la anumite site-uri pentru copilul tău, să primească informații sigure atunci când folosește motoare de căutare însă îți trimite o notificare atunci când copilul cere acces la un anumit site sau o aplicație blocată.

  4. Find My Kids - Kid Tracker

    Find My Kids – Kid Tracker

    Find My Kids – Kid Tracker îți permite să localizezi copiii cu ajutorul GPS-ului de pe telefonul acestora. Mai mult decât atât, vei ști și dacă telefonul este deschis și nu vor să răspundă sau pur și simplu a rămas fără baterie.

  5. Sentry Parental Control

    Sentry Parental Control

    Sentry Parental Control este o aplicație pentru copii care te ajută să analizezi conținutul accesat de către copiii tăi cu ajutorul telefonului cu Android. Va fi monitorizată orice sursă, însă cele supuse unei atenții sporite sunt social media. Vei fi notificat în cazul în care copilul primește mesaje de amenințare sau bullying și imagini suspicioase. De asemenea, poți controla volumul soneriei de la distanță pentru a fi sigur că cel mic va auzi telefonul.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…