WhatsApp îmbunătățește managementul spațiului de stocare: iată cum funcționează

WhatsApp a devenit un termen sinonim cu o formă de comunicare eficientă și ieftină. Mai mult, dezvoltatorii acestei aplicații populare introduc opțiuni noi, care îmbunătățesc experiența utilizatorului pe telefoane cu Android.

Printre ultimele update-uri se numără cea care eficientizează spațiul de stocare utilizat, precum și cea care îți permite să trimiți mesaje care se șterg automat. Iată cum arată și cum se folosesc noile funcții.

Managementul spațiului de stocare în WhatsApp a fost îmbunătățit

Noua interfață a WhatsApp Messenger îți grupează fișierele duplicate sau cele care au fost trimise de mai multe ori. De asemenea, vei găsi grupate și fișierele care ocupă foarte mult spațiu. A fost introdus, de asemenea, și un mod de previzualizare a lor, astfel încât să nu ștergi, din greșeală, mesaje importante.

Pentru a accesa noua funcție, mergi la Settings – Storage and Data – Manage Storage. Posesorii de telefoane mai vechi, cu capacitatea de stocare de 16 – 32 GB vor găsi această funcție foarte utilă, pentru a elibera spațiul ocupat de mesajele inutile.

Mesaje pe WhatsApp care se autodistrug

Dezvoltatorii WhatsApp au anunțat funcția Disappearing Messages. Deja aceasta se găsește în versiunea WhatsApp Beta, însă în foarte scurt timp va apărea și în versiunile oficiale. Acest fel de mesaje, după cum le spune și numele, vor dispărea după șapte zile de la momentul trimiterii, iar acest termen nu va putea fi modificat. Deja WhatsApp are o funcție care asigură ștergerea automată a mesajelor spam.

Deja cei care testează versiunea beta a WhatsApp au observat faptul că mesajul va dispărea chiar dacă nu a fost citit. De asemenea, el va supraviețui după cele șapte zile sub formă de notificare sau sub formă de mesaj căruia i s-a dat un reply cu citare.

Această funcție se activează sau se dezactivează astfel:

  • Deschide WhatsApp pe telefonul cu Android.
  • Mergi la contactul căruia vrei să îi trimiți un mesaj cu autodistrugere și apasă pe el.
  • În fereastra de chat apasă pe numele contactului din partea de sus a ecranului.
  • Apasă Disappearing messages.
  • Apasă pe On pentru activare sau pe Off pentru dezactivare.

Această funcție nu afectează mesajele primite până la momentul activării ei. De asemenea, și fișierele foto sau video trimise / primite vor dispărea, însă o copie a lor va fi salvată în telefon dacă funcția de descărcare automată a pozelor din WhatsApp este activată.

Iată aici o serie de aplicații care vor îmbunătăți foarte mult experiența de  utilizare a WhatsApp.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai un share! 

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație Android destinată comunicării. Este foarte populară datorită stilului facil și gratuit de a trimite mesaje, dar și poze, videoclipuri sau alt fel de fișiere. WhatsApp îți oferă și posibilitatea de a crea sau de a participa la grupuri de discuții cu până la 256 de membri.

Cele mai bune aplicații reminder pentru Android
Cele mai bune aplicații reminder pentru Android

Dacă ai un stil de viață mai dezordonat, e foarte probabil să ai nevoie de o agendă în care să îți planifici lucrurile. Astfel, nu vei încurca datele și vei ști întotdeauna ce ai de făcut. Din fericire, agenda de lucru este încă un aspect al vieții care s-a mutat pe telefonul…

WhatsApp Plus: Ce este și cum diferă de WhatsApp
WhatsApp Plus: Ce este și cum diferă de WhatsApp

WhatsApp nu are foarte multe elemente pe care le poți customiza. Deși dezvoltatorii depun eforturi pentru a include opțiuni noi în aplicație, aceasta nu este nici pe departe una flexibilă. WhatsApp Plus a venit să schimbe aceste lucruri. Este un mod, o versiune neoficială și …

Cum poți afla cine ți-a vizitat profilul de Instagram
Cum poți afla cine ți-a vizitat profilul de Instagram

Fie că folosești Instagram în scop personal, ca să postezi poze pentru prieteni și familie, fie că îl folosești ca unealtă de business, Instagram este o rețea care nu trebuie ignorată. Una dintre marile întrebări ale tuturor utilizatorilor se referă la vizitatorii profilului.…

Cum dezactivezi opțiunea SMS în Facebook Messenger
Cum dezactivezi opțiunea SMS în Facebook Messenger

Facebook Messenger a evoluat de la un serviciu de mesagerie simplu la unul plin de opțiuni. Pe lângă clasicele apeluri video sau audio, precum și transferul de fișiere, Messenger se oferă să înglobeze și SMS-urile. Deși pare tentantă, opțiunea va fi o bătaie de cap atunci cân…