Cum vezi și descarci informațiile tale personale de pe WhatsApp

Datele cu caracter personal sunt printre cele mai importante informații din lumea digitală. Dar, datorită faptului că până acum nu a existat un cadru legal, datele utilizatorilor au fost exploatate și vândute fără mari bătăi de cap.

Aceste date personale sunt folosite de companii pentru a targeta mai bine produsele lor și pentru a te influența. De aceea, este necesar să îți protejezi aceste date și să nu dezvălui pe internet decât ceea ce este necesar. Iată cum poți cere, descărca și vizualiza datele colectate de WhatsApp cu privire la tine până acum.

Cum ceri datele tale personale de la WhatsApp

Aplicația WhatsApp pentru Android a introdus această funcție de curând. Așa că, în primă instanță, trebuie să te asiguri că ai ultimul update al aplicației, și nu o versiune veche sau beta. După ce ai adus aplicația la zi, urmează pașii aceștia:

  • În WhatsApp pe telefonul cu Android mergi la Settings.
  • Mergi la Account.
  • Apasă Request Account Info.

Acum vei putea vedea confirmarea cererii, precum și momentul până la care va sosi pachetul de date. Acest lucru se întâmplă, de obicei, cam în trei zile.

Cum descarci datele din WhatsApp

Pentru a descărca aceste date, trebuie să mergi din nou la Settings – Account – Request Account Info și să apeși Download Report. Vei fi întrebat unde dorești să salvezi o arhivă ZIP. Salveaz-o în memoria telefonului și apoi trimite-o pe Google Drive, Bluetooth sau prin altă platformă către calculatorul personal.

Fișierul trebuie protejat, chiar și în PC, deoarece conține informații sensibile despre tine. Ai la dispoziție o lună să îl descarci din WhatsApp și este recomandat să îl ștergi din telefon după ce l-ai transferat în PC. Atenție, ștergerea raportului din telefon nu șterge datele pe care WhatsApp le-a colectat despre tine. Dacă vrei să ștergi mesaje și fișiere din WhatsApp, metoda este diferită.

Dă un share acestui articol, pentru ca și prietenii tăi să afle cum își pot descărca datele personale din WhatsApp.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație Android ce poate fi folosită atât pentru mesagerie unu la unu cât și pentru discuții de grup. Suportă transfer de fișiere, stickere create chiar de tine, dar și apeluri video cu unul sau mai mulți participanți.

Cele mai bune aplicații reminder pentru Android
Cele mai bune aplicații reminder pentru Android

Dacă ai un stil de viață mai dezordonat, e foarte probabil să ai nevoie de o agendă în care să îți planifici lucrurile. Astfel, nu vei încurca datele și vei ști întotdeauna ce ai de făcut. Din fericire, agenda de lucru este încă un aspect al vieții care s-a mutat pe telefonul…

WhatsApp Plus: Ce este și cum diferă de WhatsApp
WhatsApp Plus: Ce este și cum diferă de WhatsApp

WhatsApp nu are foarte multe elemente pe care le poți customiza. Deși dezvoltatorii depun eforturi pentru a include opțiuni noi în aplicație, aceasta nu este nici pe departe una flexibilă. WhatsApp Plus a venit să schimbe aceste lucruri. Este un mod, o versiune neoficială și …

Cum poți afla cine ți-a vizitat profilul de Instagram
Cum poți afla cine ți-a vizitat profilul de Instagram

Fie că folosești Instagram în scop personal, ca să postezi poze pentru prieteni și familie, fie că îl folosești ca unealtă de business, Instagram este o rețea care nu trebuie ignorată. Una dintre marile întrebări ale tuturor utilizatorilor se referă la vizitatorii profilului.…

Cum dezactivezi opțiunea SMS în Facebook Messenger
Cum dezactivezi opțiunea SMS în Facebook Messenger

Facebook Messenger a evoluat de la un serviciu de mesagerie simplu la unul plin de opțiuni. Pe lângă clasicele apeluri video sau audio, precum și transferul de fișiere, Messenger se oferă să înglobeze și SMS-urile. Deși pare tentantă, opțiunea va fi o bătaie de cap atunci cân…