Cum afli locul în care a fost făcută o fotografie cu ajutorul telefonului cu Android

Metadatele constituie un element important al unui fișier. Acestea transmit sistemului de operare, în principal, despre ce fel de fișier este vorba și particularitățile lui.

În cazul unei fotografii digitale, metadatele EXIF îți oferă informații despre autor, aparatul foto cu care a fost făcută fotografia, data la care a fost făcută, distanța focală, compensarea expunerii etc. Printre aceste date se găsesc și coordonatele GPS la care a fost făcută fotografia. Iată cum afli coordonatele unei fotografii pe telefonul cu Android.

Află unde a fost făcută o fotografie folosind telefonul cu Android.

Pentru a putea citi metadatele unei fotografii făcute pe telefonul cu Android, urmează pașii aceștia:

  • Intră în Galerie sau în aplicația pentru vizualizarea fotografiilor.
  • Mergi la fotografia respectivă.
  • Mergi la meniu (⋮).
  • Apasă Detalii.

În următorul ecran vei putea să vezi toate datele și atributele fotografiei. Atenție! Aceste date cu caracter personal sunt rețiunte în cazul în care vei posta fotografia pe internet. Este cazul să le ștergi dacă vrei să postezi pe o rețea de socializare, altfel riști ca alții să poate vedea detalii despre locul în care te afli și, în cele din urmă, să ajungă foarte aproape de adresa la care locuiești.

Pentru editarea metadatelor, poți folosi aplicația Photo exif editor. Aceasta îți pune la dispoziție toate instrumentele pentru secretizarea informațiilor cu caracter personal.

Tu cum îți secretizezi datele cu caracter personal pe rețelele de socializare? Scrie-ne mai jos, într-un comentariu.

  1. Photo exif editor

    Photo exif editor

    Photo Exif Editor îți permite să vizualizezi, să modifici sau să ștergi metadatele unei fotografii. Aplicația îți mai permite să modifici localizarea unei fotografii, să editezi fotografiile în calupuri și poate fi integrat în meniul galeriei telefonului cu Android.

Cum ștergi fundalul fotografiilor cu ajutorul Telegram
Cum ștergi fundalul fotografiilor cu ajutorul Telegram

Inteligența artificială își face simțită prezența tot mai mult în viața noastră. Una dintre aplicațiile foarte răspândite ale acesteia o reprezintă editarea imaginilor. Din fericire, în unele situații nu este nevoie să mai folosești aplicații Android pentru editarea fotografi…

Cum pixelezi imagini pe WhatsApp înainte de a le trimite
Cum pixelezi imagini pe WhatsApp înainte de a le trimite

Meta dorește să îmbunătățească experiența utilizatorilor WhatsApp adăugând funcții noi. Una dintre aceste opțiuni introduse recent este pixelarea sau blurarea imaginilor. Este o opțiune excelentă atunci când vrei să ascunzi un element într-o poză. Iată, așadar, cum se pixelea…

Cele mai bune aplicații de printare a fotografiilor pentru Android
Cele mai bune aplicații de printare a fotografiilor pentru Android

Ne-am obișnuit cu fotografiile digitale, sunt mereu la îndemână pe telefon și le putem posta oricând pe rețelele sociale. Însă dacă vrem să decorăm casa sau să facem cadou cuiva drag un album foto, trebuie să le printăm. În cele ce urmează vă vom prezenta cinci aplicații Andr…