Cum dezactivezi sau ștergi contul de Telegram

Telegram este o aplicație de mesaje foarte bună, comparabilă cu WhatsApp, deși nu are atât de mulți utilizatori. Însă dacă vrei să îți ștergi contul sau doar să îl dezactivezi, trebuie să treci printr-un întreg proces. Iată cum faci acest lucru.

De ce să îți ștergi contul de Telegram

Deși Telegram are destule opțiuni pentru care să îl păstrezi, iată cele mai des întâlnite motive pentru care lumea renunță la el:

 • Ai găsit o aplicație de mesaje mai bună.
 • Politica deschisă a acestora (conținut piratat, grupuri mari, etc.)
 • Nu ai încredere în securitatea aplicației.

Înainte de a șterge contul, ia în considerare toate opțiunile posibile și ține cont de faptul că nici celelalte aplicații nu oferă garanții solide pentru protecția datelor.

Exportă datele înainte de a renunța la Telegram

Dacă îți ștergi contul de Telegram, procesul nu este reversibil. Datele tale nu sunt păstrate și totul se va pierde.

Din fericire, pe Telegram poți salva conversațiile. Pentru acest lucru, trebuie să intri pe PC și să urmezi acești pași:

 • Loghează-te în contul tău Telegram pe clientul de Windows sau iOS.
 • Mergi la Meniu (stânga sus).
 • Mergi la Settings.
 • Mergi la Advanced.
 • Apasă Export Telegram data.
 • Selectează opțiunile dorite. Alege din josul listei dacă vrei arhiva în format HTML (pe care o poți citi) sau JSON.

În acest fel poți păstra arhiva de mesaje din Telegram pentru a avea acces la ea mai târziu.

Cum dezactivezi contul Telegram

Contul de Telegram se dezactivează automat dacă ești inactiv mai mult de șase luni. Însă poți seta automat cât să dureze până la dezactivarea contului. Opțiunile de autodistrugere le găsești în aplicația Telegram pentru Android. Urmează pașii aceștia:

 • Intră în aplicația Telegram pe telefonul cu Android.
 • Mergi la Meniu.
 • Mergi la Settings.
 • Mergi la Privacy & Security.
 • Mergi la Advanced.
 • Apasă pe Delete My Account If Away For și alege perioada.

În acest fel, vei lăsa contul inactiv și el va fi șters după perioada selectată de tine.

Cum ștergi contul de Telegram

Pentru a șterge contul de Telegram, trebuie să intri pe adresa My Telegram. Aici te loghezi cu numărul de telefon și codul pe care îl primești în aplicație, apoi intri la Delete account. Scrie ce te-a determinat să pleci și apoi apasă Delete My Account iar apoi confirmă apăsând Yes, Delete My Account. În acest moment, contul tău și toate datele asociate lui vor fi șterse.

Tu folosești Telegram? Dacă da, spune-ne într-un comentariu de ce ai ales această aplicație în defavoarea altora (WhatsApp, Messenger etc.).

 1. Telegram

  Telegram

  Telegram este o aplicație de instant messaging. Permite apeluri de voce și transfer de fișiere de până la 1,5 GB, precum și grupuri foarte mari, de până la 200.000 de membri. Are dark mode și o droaie de alte elemente personalizabile.

Ce este Instagram Map și cum se folosește
Ce este Instagram Map și cum se folosește

Instagram a implementat o nouă opțiune pentru aplicația sa de Android. Harta pentru Instagram este acum interactivă. Pe ea se pot căuta locațiile populare sau se pot explora categorii specifice precum restaurante sau cafenele. Funcționează inclusiv cu hashtags. Ce sunt Instag…

Cum transferi conversațiile WhatsApp de pe Android pe iOS
Cum transferi conversațiile WhatsApp de pe Android pe iOS

Trecerea de la Android la iOS și viceversa nu mai înseamnă pierderea conversațiilor. WhatsApp a anunțat că acum se pot transfera conversații între ambele platforme cu ușurință. În cele ce urmează îți vom arăta cum transferi conversațiile WhatsApp de pe telefonul cu Android pe…

Cum dai reacție rapidă la Instagram Story
Cum dai reacție rapidă la Instagram Story

Rețeaua socială Instagram a introdus o opțiune pentru reacție rapidă la Instagram story. În cele ce urmează, îți vom arăta trei feluri în care reacționezi la story-urile de pe Instagram. În acest fel, căsuța de mesaje de pe Instagram nu va mai fi aglomerată cu notificări asup…

Cum schimbi pictograma WhatsApp pe telefonul cu Android
Cum schimbi pictograma WhatsApp pe telefonul cu Android

Android este un sistem de operare care poate fi personalizat cu ușurință. Este posibil să schimbi pictogramele sau numele aplicațiilor și să le ascunzi sau să le pui în meniuri secrete. În cele ce urmează, îți vom arăta cum să schimbi pictograma WhatsApp pe telefonul cu Andro…

Cum se șterg like-urile vechi de pe Instagram
Cum se șterg like-urile vechi de pe Instagram

Dacă ești un utilizator vechi de Instagram, este posibil să fi dat multe like-uri pe care acum le regreți. Dacă vrei să ștergi toate like-urile date pe Instagram, îți arătăm în cele ce urmează cum faci acest lucru. Metoda este foarte bună mai ales când vrei să îți reduci ampr…