Cum dezactivezi sau ștergi contul de Telegram

Telegram este o aplicație de mesaje foarte bună, comparabilă cu WhatsApp, deși nu are atât de mulți utilizatori. Însă dacă vrei să îți ștergi contul sau doar să îl dezactivezi, trebuie să treci printr-un întreg proces. Iată cum faci acest lucru.

De ce să îți ștergi contul de Telegram

Deși Telegram are destule opțiuni pentru care să îl păstrezi, iată cele mai des întâlnite motive pentru care lumea renunță la el:

  • Ai găsit o aplicație de mesaje mai bună.
  • Politica deschisă a acestora (conținut piratat, grupuri mari, etc.)
  • Nu ai încredere în securitatea aplicației.

Înainte de a șterge contul, ia în considerare toate opțiunile posibile și ține cont de faptul că nici celelalte aplicații nu oferă garanții solide pentru protecția datelor.

Exportă datele înainte de a renunța la Telegram

Dacă îți ștergi contul de Telegram, procesul nu este reversibil. Datele tale nu sunt păstrate și totul se va pierde.

Din fericire, pe Telegram poți salva conversațiile. Pentru acest lucru, trebuie să intri pe PC și să urmezi acești pași:

  • Loghează-te în contul tău Telegram pe clientul de Windows sau iOS.
  • Mergi la Meniu (stânga sus).
  • Mergi la Settings.
  • Mergi la Advanced.
  • Apasă Export Telegram data.
  • Selectează opțiunile dorite. Alege din josul listei dacă vrei arhiva în format HTML (pe care o poți citi) sau JSON.

În acest fel poți păstra arhiva de mesaje din Telegram pentru a avea acces la ea mai târziu.

Cum dezactivezi contul Telegram

Contul de Telegram se dezactivează automat dacă ești inactiv mai mult de șase luni. Însă poți seta automat cât să dureze până la dezactivarea contului. Opțiunile de autodistrugere le găsești în aplicația Telegram pentru Android. Urmează pașii aceștia:

  • Intră în aplicația Telegram pe telefonul cu Android.
  • Mergi la Meniu.
  • Mergi la Settings.
  • Mergi la Privacy & Security.
  • Mergi la Advanced.
  • Apasă pe Delete My Account If Away For și alege perioada.

În acest fel, vei lăsa contul inactiv și el va fi șters după perioada selectată de tine.

Cum ștergi contul de Telegram

Pentru a șterge contul de Telegram, trebuie să intri pe adresa My Telegram. Aici te loghezi cu numărul de telefon și codul pe care îl primești în aplicație, apoi intri la Delete account. Scrie ce te-a determinat să pleci și apoi apasă Delete My Account iar apoi confirmă apăsând Yes, Delete My Account. În acest moment, contul tău și toate datele asociate lui vor fi șterse.

Tu folosești Telegram? Dacă da, spune-ne într-un comentariu de ce ai ales această aplicație în defavoarea altora (WhatsApp, Messenger etc.).

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram este o aplicație de instant messaging. Permite apeluri de voce și transfer de fișiere de până la 1,5 GB, precum și grupuri foarte mari, de până la 200.000 de membri. Are dark mode și o droaie de alte elemente personalizabile.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…