Cum ascunzi „scrie” și „văzut” pe Facebook Messenger

Facebook Messenger, asemeni majoritatea aplicațiilor din această categorie, îți arată când cineva fie a văzut mesajul sau îți răspunde la el. Însă, funcțiile de „văzut” și „scrie” nu sunt chiar atât de populare.

În ciuda tuturor meme-urilor care s-au creat după implementarea „Văzut” și „Scrie” pe Facebook Messenger, a venit timpul ca aceste două elemente să poată fi ascunse. În realitate, ele sunt o încălcare a intimității. Desigur, există un sentiment asigurator atunci când știi că persoana cu care interacționezi a primit mesajul.  

Ei bine, sunt modalități prin care poți să eviți aceste două funcții, în cazul în care nu îți plac. Însă, trebuie să știi că Facebook nu a venit cu o schimbare în acest sens.

Cum citești mesajele de pe Facebook Messenger fără să știe alții pe Android

Există situații în care pur și simplu nu vrei să știe persoana care îți scrie că tu ai citit deja mesajul. Motivele pot fi multiple. Însă, poți să eviți funcția „Văzut” chiar foarte simplu. Iată cum!

Citește mesajul din notificări

Notificările care le primești pe telefonul Android de la Facebook Messenger arată și o parte din mesaj. Dacă ai noroc ca acesta să fie scurt, cu siguranță îl vei putea citi în totalitate. Pentru a primi o previzualizare a mesajelor pe ecranul de blocare trebuie să ai notificările activate. Iar în acest sens trebuie să urmărești pașii:

  • Intră în Setări
  • Selectează Notificări
  • Alege Messenger din desfășurător și asigură-te că ai notificările deschise

Folosește Modul Avion pentru a citi mesajele

Modul Avion este prietenul tău de nădejde atunci când vrei să urmărești Poveștile de la Instagram în mod anonim dar și să citești mesajele fără ca interlocutorul tău să afle de pe Facebook Messenger pentru Android. Astfel, după ce primești mesajul, activează modul Avion și apoi citește-l. Nu uita ca după ce termini, să închizi forțat Facebook Messenger, pentru a nu înregistra faptul că ai citit de fapt mesajul.

Cum ascunzi „scrie” și „văzut” pe Facebook Messenger pe desktop

Deocamdată nu există nicio setare a Facebook Messenger pentru Android sau desktop care să oprească notificările pentru „scrie” și „văzut”. Însă, pentru versiunea de desktop poți să instalezi extensii în Chrome pentru a le evita.

Pentru a găsi și apoi instala o extensie Chrome trebuie să intri în Apps, apoi Web Store și acolo trebuie să cauți numele extensiei. Apasă „Adaugă în Chrome” și apoi restartează browserul.

Unseen: Chat Privacy

Extensia Unseen: Char Pivacy are multe recenzii pozitive. Ea te ajută să dezactivezi:

  • Funcția Văzut
  • Funcția Scrie
  • Indicatorul când ai fost ultima oară activ

Messenger Unread

Messenger Unread este o extensie foarte simplă, singura ei funcție fiind de a dezactiva indicatoarele pentru „văzut” și „scrie”. Există posibilitatea ca la următoarele update-uri să primească funcții noi. Însă, deocamdată, aceasta face fix ceea ce promite, fără a-ți invada intimitatea și de a-ți cere foarte multe accesuri. De asemenea, este o extensie open source cu numai 30 de linii de cod, deci poți să o verifici chiar tu dacă ceva ți se pare neînregulă.

Cum ascunzi „scrie” și „văzut” pe Facebook Messenger Android

Având în vedere că din ce în ce mai puțini oameni folosesc desktopul pentru a-și verifica mesajele, în favoarea telefoanelor, s-au dezvoltat aplicații care să evite aceste două funcții și pentru Android. Astfel, ca să nu îți mai apară în chat „scrie” sau „văzut” trebuie să instalezi apk Unseen: No Last Seen. Ea este foarte simplu de folosit, și te ajută să eviți bătăi de cap pe viitor.

Tu vrei să îți dezactivezi notificările de „văzut” și „scrie” pe Facebook Messenger? Scrie-ne în comentarii!

  1. Messenger

    Messenger

    Facebook Messenger este o aplicație dedicată discuției cu prietenii din lista de Facebook. Are foarte multe opțiuni interesante printre care stories, transmiterea de imagini sau video sau apelurile de grup. Este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie, datorită funcțiilor.

  2. Unseen - No Last Seen

    Unseen – No Last Seen

    Cu Unseen poți citi mesaje de pe Facebook Messenger, fără știrea altora. Aplicația este compatibilă și cu WhatsApp și Viber permite citirea mesajelor de la prieteni în mod anonim și adună mesajele necitite într-o pictogramă care este afișată pe Android.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…