Cum să încarci bateria dispozitivului Android mai repede

Să rămâi fără baterie des poate fi frustrant. Având în vedere că suntem dependenți de multe aplicații și obligați, de multe ori, să folosim funcții care necesită resurse, telefonul rămâne fără baterie mult mai repede decât ne-am dori. Astfel, destul de des trebuie să ne încărcăm telefonul chiar la jumătatea zilei, chiar dacă am făcut-o în timpul nopții.

Există însă câteva sfaturi dar și aplicații care prezervă viața bateriei tale și care te ajută să o încarci mai repede atunci când este nevoie. Iată care sunt acestea.

Activează modul avion sau închide-ți telefonul

Dacă stai într-o zonă unde semnalul telefonului este slab, atunci căutarea constantă a rețelei îți va goli bateria. Pentru a evita consumul de baterie în timpul încărcării, activează modul avion. Acest truc poate reduce timpul de încărcare cu până la 25%.

Modul avion se activează din bara de notificări. Apasă butonul cu iconița unui avion atunci când încarci și apoi dezactivează-l după ce bateria este plină.

Iar dacă suspectezi că sunt mai mulți factori care duc la descărcarea rapidă a bateriei, atunci poți să îți închizi telefonul în timp ce în încarci. Astfel, sistemul nu va reduce din viața bateriei încărcate.

Încărcătorul contează foarte mult

Este indicat să folosești încărcătorul cu care a venit telefonul. În cazul în care acesta a avut o soartă nefericită, ar trebui să cumperi un încărcător de la producătorul dispozitivului Android. De foarte mult ori încărcătoarele generice nu oferă conexiune și voltajul promis. Prin urmare, timpul de încărcare este mai mare. Variantele originale, însă, sunt trecute prin testarea calității, prin urmare, încarcă telefonul mult mai repede. 

Ai grijă la setările pentru încărcarea USB

Pentru a încărca prin USB telefonul Android mai rapid, ar trebui să folosești USB 3.0. Portul  USB 2.0 care are o putere de 2.5 wați, iar 3.0 are o putere de 4.5 wați. Prin urmare, varianta mai nouă îți va umple bateria mai repede.

De asemenea, pentru o încărcare optimă setările dispozitivului trebuie să fie corecte. Atașează cablul USB, du-te la notificări și alege „Atingeți pentru alte opțiuni USB”. Selectează „Doar încărcare”.

Evită încărcarea wireless

Modelele mai noi de dispozitive Android vin cu o funcție foarte interesantă, de încărcare prin wireless. Ei bine, deși este foarte cool, acest tip de încărcare nu este deloc eficientă, oferind un timp cu până la 50% mai mare de umplere a bateriei. În plus, încălzește telefonul foarte tare. Prin urmare, dacă vrei să încarci dispozitivul Android rapid, evită încărcarea wireless.

Ține-l la o temperatură scăzută

Cu cât telefonul este mai fierbinte, cu atât mai repede golește bateria.  Evident, nu ar trebui să îl ții în frigider pe timp de vară. Însă, pentru a prelungi durata de viață a bateriei și să optimizezi încărcarea acesteia, poți să îl ții la umbră și să îi scoți husa.

Gestionează energia consumată de aplicații și diferite funcții

Felul în care setezi aplicațiile și diferite funcții precum NFC, GPS, WiFi, lumină de ecran dictează rata de consum a bateriei. Prin urmare, atunci când încarci telefonul ar trebui să închizi toate funcțiile care nu sunt necesare

De asemenea, ar trebui treci la aplicații inactive toate acele aplicații care folosesc energie de fundal. Pași pentru a face o aplicație inactivă imediat ce nu este utilizată sunt:

  • Intră în Setări și apoi la Întreținere Dispozitiv
  • Selectează Baterie și apoi
  • Apasă pe Utilizate baterie, unde vei vedea care sunt aplicațiile care au folosit cea mai multă energie.
  • Selectează-le pe fiecare în parte și apasă Treci aplicația la inactive.

Investește într-o baterie externă

O baterie externă nu îți va încărca bateria dispozitivului Android mai rapid decât un încărcător conectat la priză, însă te va ajuta atunci când vei avea nevoie. Este important să investești într-o baterie externă puternică, care are capacitatea să îți încarce dispozitivul de mai multe ori.

Instalează aplicații de protecție a bateriei

Aplicațiile care întrețin bateria sunt foarte utile. Pe de o parte, o astfel de aplicație te ajută să eviți descărcarea completă a acesteia în momente inoportune. Și de cealaltă parte, optimizează procesul de încărcare automat, astfel că tu nu mai trebuie să modifici activ setări ale telefonului.

Tu cum încarci rapid bateria dispozitivului Android? Spune-ne în comentarii!

  1. Kaspersky Battery Life: Saver & Booster

    Kaspersky Battery Life: Saver & Booster

    Kaspersky Battery Life poți optimiza durata de viață a bateriei Androidului, închizând aplciațiile care consumă energie de fundal și limitând consumul de energie prin apăsarea unui singur buton. De asemenea, această aplicație sporește încărcarea bateriei.  

  2. Battery Doctor (Battery Saver)

    Battery Doctor (Battery Saver)

    Battery Doctor este o aplicație foarte utilă pentru toți utilizatorii de Android.Cu singură atingere reduci consumul de energie.  Aceasta estimează timpul rămas, gestionează aplicațiile, widget-urile, Wi-Fi-ul, Bluetooth-ul și controlează rapoartele cu privire la hardware și software și reduce încălzirea dispozitivului.

  3. Yellow Battery

    Yellow Battery

    Cu Yellow Battery viața bateriei se poate mări cu pînă la 50%. Aceasta oferă diferite moduri de economisire a energiei.Modul de lucru pentru utilizarea la locul de muncă este foarte practic. Aplicația economisește energie oprind WiFi şi Bluetooth șli reducând cu 10% luminozitate pentru ecran.

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…

Cum descarci audio de pe Instagram
Cum descarci audio de pe Instagram

Instagram este o sursă nesfârșită de inspirație și conținut creativ, inclusiv clipuri audio pe care ai putea dori să le folosești în propriile tale proiecte video. Chiar dacă Instagram nu oferă o opțiune directă pentru descărcarea audio-urilor din Reels, există câteva metode …

Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?
Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?

TikTok Shop urmărește să transforme modul în care facem cumpărături online, combinând shopping-ul cu social media. Funcția poate ajuta la rămânerea la curent cu ultimele tendințe în modă, frumusețe și altele, dar vine și cu anumite riscuri. TikTok Shop este o platformă integr…

Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram
Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram

Ești curios să afli dacă poți vedea cine îți urmărește videoclipurile pe Instagram sau te întrebi dacă creatorii pot afla când le vizualizezi creațiile? Ei bine, în acest ghid vom explora opțiunile disponibile pe Instagram pentru a înțelege mai bine cine interacționează cu vi…