Cum schimbi numărul de telefon din aplicația WhatsApp pentru Android

Deși mulți suntem tentați să ne păstrăm numărul de telefon iar operatorii de telefonie mobilă ne pot ajuta în acest sens, există și momente în care vrei să îți schimbi numărul. Poate din cauză că îl știu prea multe persoane și ai nevoie de intimitate. Indiferent de motiv, trebuie să știi că WhatsApp va înceta să funcționeze la scurtă vreme după ce ai schimbat cartela sim.

În acest moment, ai opțiunea de a păstra contul de WhatsApp cu toate datele aferente, dar schimbând numărul de telefon asociat acestuia. Este o opțiune solidă, prin care datele și contactele tale sunt păstrate, însă cei care nu trebuie să știe numărul tău de telefon nu îl vor afla.

Ce trebuie să verifici înainte de a schimba numărul de telefon asociat WhatsApp

Parcurge acești pași înainte de a schimba numărul de telefon. Astfel te asiguri că vei păstra totul și că îți protejezi datele înainte de a face ceva greșit.

  • Fă un backup arhivei de conversații.
  • Verifică dacă poți primi telefoane sau SMS-uri pe noul număr.
  • Verifică dacă noul număr are o conexiune de date activă.
  • Verifică numărul de telefon asociat contului WhatsApp.

Care sunt pașii pentru a schimba numărul de telefon pe WhatsApp

Procedura de schimbare a numărului de telefon asociat contului WhatsApp este simplă. După ce ai parcurs pașii preliminari, urmează aceste instrucțiuni.

  • Pune sim-ul nou în telefonul cu Android.
  • Pornește WhatsApp.
  • Verifică ce număr de telefon este asociat cu WhatsApp. Mergi la Menu – Settings – Profile photo.
  • Apoi Mergi la Menu – Settings – Account – Change number – Next.
  • În prima căsuță introdu numărul vechi de telefon, iar în cea de-a doua, numărul nou.

Ca să confirmi că numărul de telefon a fost schimbat cu succes, mergi la Menu – Settings – Profile photo și vezi ce număr apare.

Tu de câte ori ți-ai schimbat numărul de telefon până acum? Răspunde-ne într-un comentariu!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație de mesagerie care permite apeluri de voce, video, text și data sharing. Este multiplatformă, putând fi accesată și pe iOS, dar și pe PC sau într-un browser de internet. Grupurile fac posibilă comunicarea cu colegii de școală sau de muncă.

Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările
Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările

TikTok este o platformă populară pentru crearea și distribuirea de conținut video, iar organizarea acestui conținut într-un mod accesibil poate contribui semnificativ la creșterea vizualizărilor. O modalitate excelentă de a face acest lucru este prin crearea de playlisturi pe…

Cum descarci clipuri video din canale Telegram private
Cum descarci clipuri video din canale Telegram private

Telegram este o platformă populară pentru distribuirea de conținut video prin intermediul canalelor. Cu toate acestea, unii creatori restricționează descărcarea și redirecționarea conținutului postat, făcând dificilă salvarea videoclipurilor. Dacă vrei să descarci un video di…

Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram
Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram

Telegram este o aplicație populară pentru mesagerie instant, dar uneori poate întâmpina probleme de funcționare. Dacă te confrunți cu dificultăți în utilizarea aplicației, există câteva metode simple prin care poți încerca să rezolvi problema. Iată un ghid pas cu pas pentru a…

Cum schimbi limba aplicației Instagram – un ghid pas cu pas
Cum schimbi limba aplicației Instagram – un ghid pas cu pas

Instagram este una dintre cele mai populare rețele sociale din lume, iar uneori poate fi necesar să schimbi limba aplicației pentru a te simți mai confortabil în utilizarea ei. Fie că ești într-o țară nouă sau doar preferi să folosești aplicația într-o altă limbă, schimbarea …