Cum vezi parolele de Wi-Fi salvate pe Android

Vrei să vezi parolele de Wi-fi salvate de telefonul cu Android pentru a-i face o copie de backup sau pur și simplu pentru a le împărțiți cu prietenii tăi? Ei bine, acum vei învăța cum să le vezi, în funcție de versiunea de Android pe care o ai instalată.

Cu un singur telefon te conectezi la zeci de rețele Wi-Fi: la serviciu, în cafenele, acasă, la prieteni și chiar la rețelele publice. Ceea ce înseamnă că telefonul tău a memorat toate aceste parole, pentru a nu te obliga să le introduci la fiecare conectare, ceea ce este de apreciat, desigur.

Însă, dacă vrei să vezi acesta parole, după ce le-ai memorat, nu mai poți, sau cel puțin nu puteai până la Android 10. Astfel, dacă voiai să conectezi un al doilea dispozitiv sau să îi spui parola unui prieten, trebuia să ceri din nou acordul proprietarului. Există însă, posibilitatea de a vedea aceste parole, fie că ai instalat pe telefon Android 10 sau versiuni mai vechi.

Cum vezi parolele de Wi-Fi salvate pe Android 10?

Android 10 a venit cu mai multe update-uri, printre care se numără și funcția de a vedea parolele de Wi-Fi salvate. De asemenea, poți să partajezi aceste parole prietenilor și cunoștințelor tale, astfel eviți dictarea de înșiruiri complicate de caractere și nici nu te mai chinui să le introduci manual pe un al dispozitiv încă o dată. Iată cum vezi și partajezi parolele de Wi-Fi salvate pe Android 10.

  • Du-te la Settings/ Setări și apoi Conexiuni / Network and Internet
  • Apasă Wi-Fi
  • Selectează rețeaua Wi-Fi a cărei parolă vrei să o afli
  • Alege Partajează/ Share
  • Va trebui să treci prin etapa de verificare, fie prin recunoaștere facială, amprentă, pin sau parolă
  • Vei primi un cod QR pe care să îl trimiți prietenilor sau pe care să îl folosești pentru a accesa rețeaua Wi-Fi de pe un alt dispozitiv

Cum vezi parolele de Wi-Fi salvate pe Android 9 Pie sau mai vechi?

Sistemele de operare mai vechi de Android 10 nu oferă funcția de a vedea parolele de Wi-Fi salvate. Însă, poți să instalezi o aplicație care să te ajute în acest sens sau să rutezi telefonul. Rootarea telefonului este într-adevăr complicată, iar dacă nu ești un utilizator avansat, mai bine treci peste această etapă.

Pentru cei care nu se simt confortabil să îndeplinească primul pas (de root) există aplicații care sar această etapă.

Iată care sunt cele mai bune aplicații pe care să le folosești atunci când vrei să vezi parolele de Wi-Fi salvate pe Android.

  1. WiFi Key Recovery (needs root)

    WiFi Key Recovery (needs root)

    WiFI Key Recovery este o aplicație cu ajutorul căreia poți recupera orice parolă, inclusiv pentru rețelele WiFi salvate în telefon. Acesta are nevoie de root, ceea ce însemnă că este destinată utilizatorilor avansați de Android. Meniul este simplu de navigat și intuitiv.

  2. Amaze File Manager

    Amaze File Manager

    Amaze File manager permite gestionarea dosarelor și a fișierelor stocate în memoria internă și pe cardul SD al dispozitivului Android. Aceasta și funcția de afișare a parolelor, prin urmare îți va fi mai ușort să afli parolele de Wi-Fi salvate.

  3. Wifi Password Show

    Wifi Password Show

    WiFi Password Show îți afișează toate parolele atunci când ai nevoie. Aplicația are și funcția de a recupera parolele uitate. Ea funcționează ca un manager de parole, astfel vei avea întotdeauna la dispoziție parolele de WiFi pe care le cauți.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…