Cinci aplicații Android standard pe care le poți înlocui cu unele mai bune

Sistemul de operare Android are incluse o droaie de aplicații care vin preinstalate în telefon. Nu toate, însă, îți oferă posibilitatea de a folosi funcția telefonului la capacitate maximă (deși unele dintre ele sunt remarcabile).

Pe cele mai slabe le poți înlocui cu aplicații Android independente, care îți vor oferi mult mai multe funcții și opțiuni și pe care le poți personaliza cu ușurință, în funcție de nevoile tale. Iată, așadar, o listă cu aplicații Android care înlocuiesc versiunile standard preinstalate pe telefon.

Înlocuiește Messages cu QKSMS

QKSMS este o aplicație gratuită, prin care poți trimite SMS-uri. Față de aplicația Messages, nativă în Android, aceasta permite un grad foarte mare de personalizare. Nu permite accesul aplicațiilor la SMS-urile tale și include filtru de spam, blacklist și suport MMS.

Înlocuiește Video cu VLC

De obicei, playerele video preinstalate nu suportă formatele neobișnuite sau pe cele deteriorate. VLC suportă toate aceste lucruri și, mai mult decât atât, include instalarea de noi plug-in-uri, încărcarea de subtitrări și redarea de fișiere incomplet descărcate.

Camera poate fi înlocuită cu Camera ZOOM FX

Aplicația de cameră foto – video poate fi înlocuită de aplicații independente, precum Camera ZOOM FX. Aceasta conține foarte multe elemente pe care nu le poți seta manual în aplicația preinstalată, precum ISO, focalizare, expunere, viteza obturatorului, rafală sau alte elemente găsite, de obicei, la o cameră foto profesională.

Înlocuiește Phone cu Truecaller

Aplicația care îți permite să efectuezi apeluri telefonice poate fi, și ea, înlocuită. Truecaller, alternativa cea mai bună la Phone, este atât o aplicație pentru apeluri, cât și una care te protejează de apelurile nedorite. Atunci când primești un telefon, Truecaller caută numărul, în cazul în care acesta nu se află salvat în agenda ta, într-o bază de date și îți afișează numele apelantului pe ecran. În acest fel, poți evita apelurile spam de la firme de sondaje de opinie sau telemarketing, precum și apeluri de la persoane dubioase.

Chrome poate fi înlocuit cu Brave Browser

Deși Google Chrome este un browser bun, câteodată acesta merge foarte greu sau consumă resurse peste limita telefonului. Alternativa cea mai bună este Brave Browser. Bazat pe Chromium, Brave aduce ca elemente de bază în funcționarea sa blocarea reclamelor (adblock). De asemenea, blochează pop-up-uri, cookie-uri, optimizează consumul de baterie și îți permite navigarea în mod anonim.

  1. QKSMS - Quick Text Messenger

    QKSMS – Quick Text Messenger

    QKSMS este o aplicație Android creată special pentru personalizarea SMS-urilor. Prin ea poți personaliza conversațiile, poți alege diferite teme, ai opțiunea de quick reply dar și pe cea de MMS. Este protejată de exploiturile și de virușii care se transmit prin SMS sau MMS și suportă conversațiile de grup.

  2. VLC for Android

    VLC for Android

    VLC for Android este aplicația Android care poate reda orice fel de fișier video. Suportă accelerare video hardware și software, încărcare de subtitrări sau dublări audio, dar și streaming online. Foarte puternică, această aplicație este concepută pentru a suporta conținut video la rezoluții mari dar și audio din discuri sau alte device-uri.

  3. Camera ZOOM FX - Free

    Camera ZOOM FX – Free

    Camera ZOOM FX este o aplicație care înglobează funcțiile manuale ale unui aparat foto DSLR. Cu Camera ZOOM FX poți regla o mulțime de parametri înainte de a face o poză: luminozitate, culoare, lumină ambientală, focus, shutter speed, expunere, saturație. Se poate personaliza, inclusiv cu programarea gesturilor de pe ecran sau a funcției tastelor de volum.

  4. Truecaller - Caller ID & Block

    Truecaller – Caller ID & Block

    Truecaller îți permite să găsești contacte folosind bazele de date publice ale altor aplicații precum Twitter. În momentul în care primești un apel de pe un număr pe care nu îl ai în agenda telefonului, aplicația va căuta în baze de date acel număr, iar dacă îl găsește, tu îți vei da seama dacă merită să răspunzi sau nu.

  5. Brave Browser: Fast AdBlock

    Brave Browser: Fast AdBlock

    Brave Browser: Fast AdBlock este un browser de internet. Bazat pe aplicația open-source Chromium, Brave se remarcă prin faptul că blochează reclamele, oprește acțiunea cookie-urilor, optimizează consumul de date mobile și de baterie, încarcă mai repede paginile accesate dar și detectează site-urile infectate cu reclame conținând malware.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…