Aplicații Android pentru traducere: folosește camera telefonului pentru a traduce un text

Nu întotdeauna ai la dispoziție limba română sau o limbă de circulație internațională atunci când mergi undeva în călătorie sau pe eticheta unui produs. De multe ori, vei primi instrucțiuni în limba locală sau în limba țării de unde vine produsul pe care vrei să îl folosești.

Din fericire, există aplicații de recunoaștere text pentru Android. Cu acestea, trebuie doar să faci o poză textului pe care vrei să îl traduci iar aplicația îl va recunoaște și îl va traduce într-o limbă care îți este la îndemână.

Cu unele aplicații mai avansate nici măcar nu ai nevoie să mai faci o poză, ci doar să plasezi camera în dreptul textului, să focalizezi, iar traducerea se va efectua instant.

Cum folosesc camera telefonului pentru a face traduceri

În primul rând, instalează o aplicație Android pentru traduceri, cum ar fi Google Translate. Dacă vrei să o folosești offline, va trebui să descarci dicționarul limbii de care ai nevoie. Urmează, apoi, acești pași:

  • Pornește Google Translate.
  • În stânga sus selectează limba din care se traduce sau bifează Detect language dacă nu ești sigur.
  • În dreapta sus selectează limba în care vrei să fie tradus textul.
  • Apasă pe Camera, în stânga ecranului, partea centrală.
  • Plasează camera în dreptul textului.
  • Poți opta pentru traducere instant sau pentru fotografie. Alege fotografie apăsând Scan în centru jos.
  • Fă o poză textului de tradus.
  • Selectează cu degetul textul pe care vrei să îl traduci sau apasă Select All
  • Apasă pe săgeata din partea dreaptă sus a ecranului pentru a merge la traducere.

Felicitări, acum ai textul tradus și îți poți face o idee foarte bună despre informația pe care vrei să o afli. Iată cinci aplicații pentru traducere instant folosind camera foto a telefonului cu Android.

  1. Google Traducere

    Google Traducere

    Google Translate este o aplicație esențială pentru traduceri instant din aproape orice limbă. Ai la dispoziție pachete de limbă pe care le poți descărca și apoi utiliza în modul offline. Poți să faci traducere instant, plasând camera telefonului în dreptul textului de tradus sau poți încărca o imagine din memoria telefonului pentru a fi tradusă.

  2. iTranslate - free translator

    iTranslate – free translator

    iTranslate – free translator este o unealtă esențială pentru traduceri, având incluse traducerea instant cu camera sau traducerea instant a unui mesaj sau înregistrări audio. Știe să conjuge verbe la timpuri și moduri diferite și are suport offline. Este un instrument neprețuit atunci când vrei să pleci în vacanță.

  3. Yandex.Translate

    Yandex.Translate

    Yandex.Translate știe să traducă instant din mai mult de 90 de limbi atunci când ești online. Când ești offline, traduce limbile de circulație internațională. Știe să redea audio mesaje în rusă, ucraineană, engleză sau turcă și îți citește un text în limba în care vrei să îl traduci. Este o aplicație predictivă, are integrată traducerea instant cu camera foto și oferă sugestii de traducere bazate pe context.

  4. Microsoft Translator

    Microsoft Translator

    Microsoft Translator te ajută să elimini barierele lingvistice atunci când ești în vacanță. Traduce online și offline din peste 60 de limbi, suportă o multitudine de alfabete, are traducere de voce, traducere cu ajutorul camerei foto și face transliterații pentru a te ajuta să pronunți mai bine.

  5. Camera Translator for languages 2019

    Camera Translator for languages 2019

    Camera Translator for languages 2019 are dicționare instalate pentru mai mult de 150 de limbi străine, folosește camera foto pentru a traduce instant texte și are integrată funcția text to speech.

Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările
Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările

TikTok este o platformă populară pentru crearea și distribuirea de conținut video, iar organizarea acestui conținut într-un mod accesibil poate contribui semnificativ la creșterea vizualizărilor. O modalitate excelentă de a face acest lucru este prin crearea de playlisturi pe…

Cum descarci clipuri video din canale Telegram private
Cum descarci clipuri video din canale Telegram private

Telegram este o platformă populară pentru distribuirea de conținut video prin intermediul canalelor. Cu toate acestea, unii creatori restricționează descărcarea și redirecționarea conținutului postat, făcând dificilă salvarea videoclipurilor. Dacă vrei să descarci un video di…

Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram
Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram

Telegram este o aplicație populară pentru mesagerie instant, dar uneori poate întâmpina probleme de funcționare. Dacă te confrunți cu dificultăți în utilizarea aplicației, există câteva metode simple prin care poți încerca să rezolvi problema. Iată un ghid pas cu pas pentru a…

Cum schimbi limba aplicației Instagram – un ghid pas cu pas
Cum schimbi limba aplicației Instagram – un ghid pas cu pas

Instagram este una dintre cele mai populare rețele sociale din lume, iar uneori poate fi necesar să schimbi limba aplicației pentru a te simți mai confortabil în utilizarea ei. Fie că ești într-o țară nouă sau doar preferi să folosești aplicația într-o altă limbă, schimbarea …