Instagram pentru telefonul Android nu funcționează. Cum rezolvi această problemă

Instagram este o rețea socială foarte populară însă are momente în care nu funcționează iar acest lucru te poate călca pe nervi.

În general, Instagram funcționează ireproșabil însă, din când în când, aplicația Android a rețelei sociale de foto și video sharing nu se conectează sau funcționează foarte prost. Pentru a te asigura că aplicația de pe telefonul tău nu este de vină pentru acest lucru, am făcut o listă cu cele mai comune probleme ale Instagram și soluțiile la îndemână pentru acestea.

Verifică dacă este picat serverul

În foarte multe cazuri, este posibil ca serverele Instagram să fie picate iar tu să nu poți face nimic în acest sens. Pentru a te asigura, ai la dispoziție site-ul downdetector.com, care îți spune dacă serviciile sunt online sau nu.

Mai poți verifica dacă serverele Instagram sunt online pe calculator sau laptop, folosind funcția ping, pentru care trebuie să urmezi acești pași:

  • Apasă simultan tastele Windows+R.
  • În următoarea fereastră scrie „cmd” și apasă Enter.
  • În fereastra neagră scrie „ping instagram.com” și apasă Enter.
  • Dacă îți apare mesajul „Ping request could not find host instagram.com” înseamnă că serverul e picat, dacă apar o serie de mesaje care încep cu „Reply from…”, atunci este posibil ca problema să fie de la tine.

Restartează aplicația Instagram

Dacă serverele Instagram apar ca fiind funcționale, atunci este cazul să verifici propriul telefon cu Android pentru a nu avea surprize neplăcute. Oprește și repornește aplicația Instagram pe telefon urmând acești pași:

  • Apasă tasta soft în formă de pătrat din josul ecranului.
  • Găsește Instagram și dă swipe (stânga sau dreapta).
  • Apasă Back.
  • Pornește din nou Instagram apăsând pe iconița sa.

Fă update aplicației Instagram

Dacă oprirea și repornirea aplicației nu a rezolvat problema, e timpul să verifici dacă nu cumva este disponibilă o versiune nouă a Instagram pe Google Play. Intră în Google Play Store, apasă pe simbolul Meniu din stânga sus (≡), mergi la My apps & games și apasă butonul Update, dacă apare în dreptul aplicației Instagram.

Dacă nu este disponibil un update, poți dezinstala și apoi instala din nou Instagram pe telefon. Mergi în Apps & Notifications, găsește și selectează Instagram apoi apasă Uninstall. După ce s-a dezinstalat, mergi în Google Play Store și instalează-l din nou.

Verifică-ți conexiunea de internet

Dacă nici acest lucru nu ți-a rezolvat problema, este timpul să resetezi conexiunea de date sau de Wi-Fi a telefonului. Pentru acest lucru ai mai multe opțiuni:

  • Oprește conexiunea de date și pornește Wi-Fi.
  • Apropie-te de router.
  • Resetează routerul.

După fiecare dintre acești pași, oprește și repornește aplicația Instagram, pentru a vedea dacă s-a rezolvat problema.

Restartează telefonul

În cele din urmă, dacă aplicația Instagram pentru Android tot nu funcționează, dă un restart telefonului. Ține apăsată câteva secunde tasta de închis-deschis din lateral și în meniul pop-up apasă Reboot.

Tu ce probleme ai avut cu aplicația Instagram pentru Android? Scrie-ne într-un comentariu și spune-ne și cum ai rezolvat aceste probleme.

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram este o aplicație de social media care permite editarea și publicarea de fotografii și filme direct de pe telefon. Poți aplica filtre, doodles, text, poți filma live, poți trimite mesaje directe și poți vedea imaginile și filmulețele încărcate de către prietenii tăi, poți interacționa prin like și poți comenta la postările prietenilor.

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…

Cum descarci audio de pe Instagram
Cum descarci audio de pe Instagram

Instagram este o sursă nesfârșită de inspirație și conținut creativ, inclusiv clipuri audio pe care ai putea dori să le folosești în propriile tale proiecte video. Chiar dacă Instagram nu oferă o opțiune directă pentru descărcarea audio-urilor din Reels, există câteva metode …

Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?
Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?

TikTok Shop urmărește să transforme modul în care facem cumpărături online, combinând shopping-ul cu social media. Funcția poate ajuta la rămânerea la curent cu ultimele tendințe în modă, frumusețe și altele, dar vine și cu anumite riscuri. TikTok Shop este o platformă integr…

Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram
Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram

Ești curios să afli dacă poți vedea cine îți urmărește videoclipurile pe Instagram sau te întrebi dacă creatorii pot afla când le vizualizezi creațiile? Ei bine, în acest ghid vom explora opțiunile disponibile pe Instagram pentru a înțelege mai bine cine interacționează cu vi…