Tot ce trebuie să știi despre plata cu telefonul mobil

Plata cu telefonul mobil este un instrument financiar simplu, ușor de folosit și mult mai securizat care poate înlocui cardul.

Plata cu telefonul mobil a evoluat rapid în ultimii ani, trecând de la un simplu instrument prin care intrai pe internet pentru a plăti online la instrumentul pe care îl poți folosi în locul cardului bancar atunci când vrei să plătești la un POS.

Deși nu toată lumea este de acord cu acest tip de instrument financiar (mulți chiar nu știu că îl au la îndemână), plata cu telefonul mobil este mai sigură decât plata cu cardul, necesitând autorizarea ta atunci când este folosită. În cazul cardului contactless, până la sume de 100 de lei nu este necesar pin-ul, ceea ce înseamnă că oricine poate cheltui bani de pe cardul tău fără ca tu să știi.

Ce avantaje ai la plata cu telefonul mobil

Avantajul principal este că ai încă o metodă de a plăti. În cazul în care ți-ai uitat cardul acasă, poți plăti cu telefonul mobil. În cazul în care nu ai bani cash la tine, asemenea. În plus, poți adăuga mai multe carduri pentru a fi mai convenabil și a nu-ți umple portofelul.

În plus, multe aplicații Android pentru plata cu telefonul suportă și servicii alternative de transfer de bani, precum PayPal sau Visa Checkout.

Mai mult, nivelul securizării prin aplicațiile Android este mult mai ridicat. În ultima vreme am văzut tot mai multe știri despre oameni care urcă în autobuz sau tramvai cu un POS și fură bani de pe cardurile contactless ținute în buzunar sau în geantă. Sume până în 100 de lei, într-adevăr, însă dacă reușește să facă asta de 4-5 ori, ai pierdut o parte considerabilă din salariu. În cazul aplicației Android, este necesară autorizarea ta, banii nu sunt extrași fără să știi.

Aplicații Android pentru plata cu telefonul

Există aplicații foarte bune pentru a putea plăti cu telefonul Android. Fiecare are particularitățile ei, însă toate sunt dezvoltate la standarde înalte de securitate. Iată câteva dintre ele.

 • Google Pay –  Aplicație dezvoltată special de către Google pentru a putea plăti cu cardul oriunde în lume. Poate fi folosit în magazine care acceptă plata cu card contactless, restaurante, benzinării etc. Aplicație compatibilă cu cardurile Revolut.
 • Samsung Pay  – Aplicație instalată default pe telefoanele Samsung cu sistem de operare Android, Samsung Pay oferă un nivel în plus de securitate, suportă carduri multiple și este compatibilă cu Visa, MasterCard sau American Express.

Tu ce opțiune de plată cu telefonul mobil folosești? Răspunde-ne într-un comentariu!

 1. Google Pay

  Google Pay

  Google Pay este o aplicație pentru plata cu cardul dezvoltată de Google la cele mai înalte standarde de securitate financiară și bancară. Poți plăti, poți transfera bani sau poți împărți o notă de plată cu alți cinci utilizatori.

 2. Samsung Pay

  Samsung Pay

  Cu Samsung Pay poți înregistra toate cardurile tale de credit, de debit, de membru sau de reduceri. Poți primi puncte pentru fiecare cumpărare efectuată. Este compatibilă cu smartwatch Samsung Gear S2 și S3.

Cum ștergi un grupaj de postări de pe Facebook
Cum ștergi un grupaj de postări de pe Facebook

Facebook este rețeaua socială cea mai utilizată din întreaga lume. Este caracterizată de versatilitate, putând fi folosită fie pentru a posta text și link-uri, fie poze sau video. Facebook poate fi folosit cu ușurință precum un profesionist. Poți realiza cu ușurință acțiuni a…

Cum trimiți poze și clipuri care dispar pe WhatsApp
Cum trimiți poze și clipuri care dispar pe WhatsApp

WhatsApp oferă din ce în ce mai multe opțiuni pentru comunicare. Deși multă lume spune că securitatea convorbirilor nu este atât de bună pe WhatsApp, aplicația deținută de Facebook rămâne cel mai popular serviciu de mesagerie. Dacă ești înscris în WhatsApp Beta, vei observa c…

Cum te transformi în selfie sticker animat pe Instagram
Cum te transformi în selfie sticker animat pe Instagram

Comunicarea pe rețelele sociale implică din ce în ce mai multe opțiuni. În cele ce urmează îți vom prezenta noua opțiune Instagram de a crea un sticker animat cu tine. Opțiunea îți permite să creezi un GIF emoji cu fața ta, în care să îți exprimi sentimentele. Acesta poate fi…

Cum extragi imagini din clipuri video pe telefonul cu Android
Cum extragi imagini din clipuri video pe telefonul cu Android

Calitatea clipurilor video pentru telefoanele cu Android a crescut considerabil. Chiar și în condiții de luminozitate redusă poți obține secvențe uimitoare. În cele ce urmează, îți vom arăta cum se extrage o imagine dintr-un clip video pe telefonul cu Android. Ai nevoie de ap…