Tot ce trebuie să știi despre plata cu telefonul mobil

Plata cu telefonul mobil este un instrument financiar simplu, ușor de folosit și mult mai securizat care poate înlocui cardul.

Plata cu telefonul mobil a evoluat rapid în ultimii ani, trecând de la un simplu instrument prin care intrai pe internet pentru a plăti online la instrumentul pe care îl poți folosi în locul cardului bancar atunci când vrei să plătești la un POS.

Deși nu toată lumea este de acord cu acest tip de instrument financiar (mulți chiar nu știu că îl au la îndemână), plata cu telefonul mobil este mai sigură decât plata cu cardul, necesitând autorizarea ta atunci când este folosită. În cazul cardului contactless, până la sume de 100 de lei nu este necesar pin-ul, ceea ce înseamnă că oricine poate cheltui bani de pe cardul tău fără ca tu să știi.

Ce avantaje ai la plata cu telefonul mobil

Avantajul principal este că ai încă o metodă de a plăti. În cazul în care ți-ai uitat cardul acasă, poți plăti cu telefonul mobil. În cazul în care nu ai bani cash la tine, asemenea. În plus, poți adăuga mai multe carduri pentru a fi mai convenabil și a nu-ți umple portofelul.

În plus, multe aplicații Android pentru plata cu telefonul suportă și servicii alternative de transfer de bani, precum PayPal sau Visa Checkout.

Mai mult, nivelul securizării prin aplicațiile Android este mult mai ridicat. În ultima vreme am văzut tot mai multe știri despre oameni care urcă în autobuz sau tramvai cu un POS și fură bani de pe cardurile contactless ținute în buzunar sau în geantă. Sume până în 100 de lei, într-adevăr, însă dacă reușește să facă asta de 4-5 ori, ai pierdut o parte considerabilă din salariu. În cazul aplicației Android, este necesară autorizarea ta, banii nu sunt extrași fără să știi.

Aplicații Android pentru plata cu telefonul

Există aplicații foarte bune pentru a putea plăti cu telefonul Android. Fiecare are particularitățile ei, însă toate sunt dezvoltate la standarde înalte de securitate. Iată câteva dintre ele.

 • Google Pay –  Aplicație dezvoltată special de către Google pentru a putea plăti cu cardul oriunde în lume. Poate fi folosit în magazine care acceptă plata cu card contactless, restaurante, benzinării etc. Aplicație compatibilă cu cardurile Revolut.
 • Samsung Pay  – Aplicație instalată default pe telefoanele Samsung cu sistem de operare Android, Samsung Pay oferă un nivel în plus de securitate, suportă carduri multiple și este compatibilă cu Visa, MasterCard sau American Express.

Tu ce opțiune de plată cu telefonul mobil folosești? Răspunde-ne într-un comentariu!

 1. Google Pay

  Google Pay

  Google Pay este o aplicație pentru plata cu cardul dezvoltată de Google la cele mai înalte standarde de securitate financiară și bancară. Poți plăti, poți transfera bani sau poți împărți o notă de plată cu alți cinci utilizatori.

 2. Samsung Pay

  Samsung Pay

  Cu Samsung Pay poți înregistra toate cardurile tale de credit, de debit, de membru sau de reduceri. Poți primi puncte pentru fiecare cumpărare efectuată. Este compatibilă cu smartwatch Samsung Gear S2 și S3.

Cum dai mute unui utilizator pe Instagram
Cum dai mute unui utilizator pe Instagram

Ai în listă un cont în lista de Instagram cu ale cărui postări nu rezonezi. Este în regulă – cu toții cunoaștem un asemenea personaj. Din fericire, poți da mute utilizatorilor de Instagram ale căror postări te deranjează sau îți poluează lista. Din câteva click-uri nu î…

Ce este WhatsApp Proxy și cum se folosește
Ce este WhatsApp Proxy și cum se folosește

Ai fost vreodată în situația în care ai dorit să utilizezi WhatsApp, dar ți s-a refuzat accesul din cauza restricțiilor geografice? Poate fi o experiență incredibil de frustrantă, mai ales dacă aplicația de chat este principala sursă de comunicare cu familia și prietenii pent…

Cum creezi un sondaj pe WhatsApp
Cum creezi un sondaj pe WhatsApp

Cauți o modalitate distractivă și ușoară de a obține rapid răspunsuri de la familia, prietenii sau colegii tăi? Sondajele sunt o modalitate excelentă de a aduna rapid informații pe WhatsApp. Nu numai că sunt simplu de configurat, dar adaugă și un element interactiv care îi me…

Cum recuperezi un cont dezactivat de Instagram
Cum recuperezi un cont dezactivat de Instagram

Instagram este una dintre cele mai populare rețele social media. Fie că îl folosești pentru a vedea ce fac prietenii sau pentru promovare, pierderea sau închiderea contului este un scenariu de coșmar. Pe lângă pierderea unor cunoștințe cu care era singurul mijloc de comunicar…