Cum limitezi consumul de date mobile pe Facebook

Facebook poate fi setat să consume mai puțin trafic de internet atunci când nu te poți conecta la o rețea Wi-Fi.

Aplicația mobilă Facebook poate fi o pacoste când vine vorba nu numai de timpul pe care îl petreci dând scroll printre postări și reclame, dar și atunci când vezi că ai depășit planul de date mobile din abonament.

În aplicație există câteva setări predefinite care tind să consume foarte mulți megabytes, fie că vorbim de date mobile sau de rețeaua wireless. Pur și simplu mănâncă foarte mult internet și asta te poate costa mult. Însă acele setări, deși sunt îngropate între celelalte, pot fi modificate în așa fel încât aplicația să nu consume mult trafic și chiar să funcționeze mai bine.

Dezactivează rularea automată a videoclipurilor și Upload in HD

Facebook are presetată opțiunea ca videoclipurile să ruleze automat în feed. Acest lucru, pe lângă faptul că este enervant (gândește-te cum este când începe un videoclip cu sonor atunci când te afli într-o ședință), va consuma și date mobile încărcând chestii pe care nu ai de gând să le vezi.

De asemenea, poți interzice aplicației să încarce pozele și videoclipurile la rezoluție maximă, pentru a limita consumul de date. Dacă vrei să nu se mai întâmple așa, urmează acești pași:

  • Intră în meniu (≡).
  • Mergi la Settings and Privacy.
  • Mergi la Media and Contacts.
  • Debifează Upload Photos in HD.
  • Debifează Upload Videos in HD.
  • Mergi la Autoplay.
  • Bifează „Never Autoplay Videos„.

Limitează consumul de date din setările telefonului

Pentru a limita consumul de date, mergi în setările telefonului, la Data Usage și bifează Set cellular data limit. Această funcție îți va permite să alegi atât un prag maxim al datelor consumate lunar, cât și un prag la care vei fi avertizat câte date mobile ai consumat sau că traficul e pe sfârșite.

Folosește Facebook Lite

Facebook Lite este o aplicație creată special pentru zonele în care acoperirea de date mobile este foarte limitată. Versiunea mult redusă a Facebook funcționează mai rapid și nu consumă internet foarte mult, în comparație cu versiunea full.

Tu ce metode folosești pentru a limita consumul de date mobile? Scrie-ne într-un comentariu!

  1. Facebook Lite

    Facebook Lite

    Facebook Lite aceleași funcții ca aplicația de Facebook, numai că a fost creată pentru a consuma mai puține date mobile și pentru a funcționa și atunci când ai conexiune slabă cum ar fi 2G.

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…

Cum schimbi parola pe Telegram: securizează-ți contul
Cum schimbi parola pe Telegram: securizează-ți contul

Telegram este o aplicație populară pentru mesagerie, dar pentru a te asigura că rămâi în siguranță, este important să îți actualizezi parola periodic. În acest ghid, vei învăța cum să schimbi parola pe Telegram și să-ți protejezi contul împotriva accesului neautorizat. De ce …

Cum să faci TikTok sigur pentru copii
Cum să faci TikTok sigur pentru copii

TikTok este rețeaua de socializare care a cucerit lumea, inclusiv pe cei mai mici membri ai familiei tale! Cu toate acestea, dacă ești părinte, probabil că te întrebi cum poți face această aplicație sigură pentru copilul tău, fără să-i furi bucuria de a explora și de a se exp…

Cum cumperi coins pe TikTok, pas cu pas
Cum cumperi coins pe TikTok, pas cu pas

TikTok este o platformă gratuită unde poți încărca și viziona videoclipuri scurte, poți face live și poți întâlni oameni cu aceleași interese. Deși este gratuită, aplicația are propria sa monedă virtuală, cunoscută sub numele de TikTok Coins. Aceste monede pot fi folosite pen…