Telefonul nu se conectează la Wi-Fi: câteva cauze și soluții

image 4 of telefonul nu se conectează la Wi-Fi

Cele mai frecvente probleme ale conexiunii telefonului la rețeaua wireless sunt legate de setări și se pot rezolva ușor.  În momentul în care telefonul este legat la o rețea wireless (Wi-Fi), poți descărca o cantitate mare de date, poți face update aplicațiilor, poți să vezi filme sau videoclipuri. Însă ce te faci când conexiunea Wi-Fi nu merge, are semnal slab sau fluctuează.

În general, aceste probleme sunt legate de setări, de funcționarea îndelungată a telefonului sau a routerului sau de anumite incompatibilități. Mai jos vă prezentăm câteva dintre cele mai întâlnite probleme ale conectării la o rețea wireless și cum pot fi rezolvate fără ajutorul unui specialist.

image 1 of telefonul nu se conectează la Wi-Fi

Soluțiile simple pot rezolva problema: restart sau mod avion

Cele mai simple soluții ale problemelor legate de conectivitatea la rețeaua wireless se pot rezolva prin două proceduri simple. Prima este repornirea telefonului și cea de-a doua este punerea telefonului în modul avion pentru un minut. Aceste lucruri vor reseta modulul wireless al telefonului sau sistemul de operare iar când telefonul repornește sau este scos din modul avion va încerca o conectare „curată” la rețeaua Wi-Fi.

Dacă problema persistă sau a apărut după un update al Android dă-i telefonului un restart în safe mode.

  • Apasă butonul on/off pentru câteva secunde.
  • Când apare meniul, ține apăsată opțiunea Power off pentru câteva secunde.
  • Când ești întrebat dacă vrei să restartezi telefonul în safe mode apasă Ok.
  • După ce telefonul a pornit în Safe mode, dă-i un restart normal.

Dă un reset routerului de la care îți iei semnal, dacă ai acces la el (nu încerca să faci asta la restaurant,  în aeroport sau la serviciu J). Oprește routerul (sau scoate-i cablul de alimentare dacă nu are buton on/off) pentru cam un minut. Această procedură dă timp componentelor din router să elimine orice curent rezidual sau încărcare a memoriei, ce pot fi cauze ale întreruperii semnalului.

Telefonul se deconectează de la Wi-Fi de unul singur

Acest lucru se întâmplă, de obicei, când nu este selectată opțiunea „Keep Wi-Fi on during sleep” („Mențineți Wi-Fi activat în modul inactiv”). Opțiunea aceasta, atunci când nu este bifată, va deconecta telefonul pentru a conserva bateria. Ca să verifici acest lucru, urmează acești pași:

  • Mergi în Settings.
  • Mergi la Wi-Fi.
  • Selectează cele trei puncte din josul ecranului.
  • Apasă Keep Wi-Fi on during sleep.
  • Selectează Yes sau Always.

image 2 of telefonul nu se conectează la Wi-Fi

Folosește aplicația Fix WiFi

Fix WiFi reface fișierele de sistem și serviciile esențiale pentru buna funcționare a rețelei. Este ușor de utilizat și are un tutorial care te va învăța să o folosești corespunzător pentru a te conecta la rețea. Aceasta este aplicația cea mai potrivită atunci când conexiunea rămâne blocată la pasul „Acquiring Ip Adress”.

Fă un test de viteză a rețelei

Dacă ești conectat dar viteza este foarte slabă, este timpul să faci un test de viteză. Asigură-te, în primul rând, că routerul funcționează bine, că nu te afli prea departe de el, că nu sunt mulți useri conectați la acesta și că nu ai interferențe (aparate de radio în apropiere etc.). Instalează aplicația Speedtest by Ookla și vei afla vitezele de download, de upload, precum și ping-ul pentru a putea determina problemele.

image 3 of telefonul nu se conectează la Wi-Fi

Resetează setările de rețea

Dacă nu ai reușit să te conectezi, poți reseta modulul Wi-Fi al telefonului. Acest lucru va șterge toate setările wireless, inclusiv rețele și parole salvate. Va trebui să o iei de la zero dar îți poți rezolva problema de conectivitate. Urmează acești pași:

  • Intră în Settings.
  • Mergi la Advanced Settings.
  • Mergi la Backup and Reset.
  • Apasă Reset Network Settings.
  • Apasă Reset settings.
  • Apasă Ok.
  • Confirmă cu amprenta sau cu codul de deblocare a ecranului.

După ce ai urmat acești pași, încearcă să te conectezi la rețeaua dorită. Va trebui să o cauți și să introduci parola, în cazul în care este protejată.

Dacă și acum persistă problemele de conectivitate, mai ai două opțiuni. Prima ar fi un hard reset, ceea ce înseamnă că toate datele din telefon vor fi pierdute iar acesta va avea sistemul de operare ca nou, fără nicio modificare sau setare. Înainte de a face acest pas, asigură-te că ai salvat din telefon tot ce doreai. A doua opțiune pe care o ai este să mergi cu telefonul în service, pentru a verifica dacă nu este o problemă fizică la modulul sau la antena wireless.

Tu ai avut probleme cu conexiunea Wi-Fi a telefonului? Povestește-ne într-un comentariu și spune-ne și ce soluții ai utilizat!

  1. fix wifi

    fix wifi

    Fix WiFi este una dintre cele mai populare aplicații de Android, care te ajută să rezolvi problemele legate de conexiunea la WiFi. Interfața este simplu de utilizat, odată ce ai urmărit tutorialul integrat.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…