Cele mai comune probleme WhatsApp și cum să le rezolvi

Imagine de la Cele mai comune probleme WhatsApp și cum să le rezolvi

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie, cu o mulțime de utilizatori din întreaga lume. Cu siguranță aplicația are o mulțime de caracteristici folositoare și este actualizată mereu pentru a asigura o experiență cât mai bună pentru utilizatori, dar astăzi ne vom concentra pe cele mai comune probleme întânite și îți vom spune cum să le rezolvi.

Nu pot instala aplicația

Pentru a descărca cea mai recentă versiune a aplicației, ai nevoie de un telefon cu sistem Android 2.1 sau mai nou. Poți verifica versiunea ta de Android de la Setări, și Despre Telefon. Dacă încerci să descarci aplicația de pe website-ul WhatsApp, trebuie să activată opțiunea Unknown Sources din setările de securitate.

Nu am primit codul de activare

Dacă ai reușit să instalezi aplicația, dar nu ai primit mesajul generat automat cu codul de activare, asigură-te mai întâi că ai introdus numărul corect. Verifică și țara marcată, ținând cont că trebuie să fie țara din care este numărul, nu în mod necesar locația ta actuală. Dacă tot nu primești codul, cere un apel telefonic în care vei auzi codul. Nu uita că poți folosi doar un dispozitiv per număr de telefon.

Imagine de la Cele mai comune probleme WhatsApp și cum să le rezolvi

Nu mă pot conecta sau aplicația nu funcționează

Probleme de conexiune sunt deobicei cauzate de Wi-Fi sau conexiunea la date. Verifică dacă ai cea mai recentă versiune a aplicație și ești conectat la internet. Încearcă să ștergi datele cache și în ultimă instanță dezinstalează aplicația și instaleaz-o din nou. Uneori problema poate fi cauzată de serverul aplicației, deci îți recomandăm să aștepți puțin inainte să iei măsuri.

Nu îmi sunt recunoscute contactele

Există mai multe motive pentru care se poate întâmpla asta. Asigură-te că numerele sunt introduse corect și persoanele respective folosesc aplicația. Asigură-te că folosești cea mai nouă versiune WhatsApp și toate contactele și grupurile sunt „visibile” sau „viewable”.

Nu pot viziona videoclipuri

Pentru a evita acestă problemă, verifică mai întâi dacă Google Photos este actualizată. Dacă nu aceasta este problema atunci intră la Setări -> Aplicații -> Google + și alege de aici să dezintalezi actualizările.

Imagine de la Cele mai comune probleme WhatsApp și cum să le rezolvi

Nu pot răspune la apeluri

Dacă apelurile tale au calitate proastă, se întrerup sau nu le poți efectua, atunci cel mai probabil ai o problemă de conexiune. Asigură-te că ai o conexiune bună la Wi-Fi și dacă folosești date mobile vei avea nevoie de minim 3G. Încearcă să te deconectezi și să te reconectezi la rețea. Deasemenea s-ar putea ca problema să fie de la persoana pe care încerci să o contactezi.

Nu pot auzi mesajele audio

Această problemă ar putea fi legată de senzorul de proximitate folosit de WhatsApp. Acesta se găsește lângă camera din față și detectează dacă ți telefonul la ureche. Dacă este activat, mesajul audio se auzi foarte încet. Asigură-te că ți telefonul departe de față și ar trebui să poți auzi. Verifică deasemenea și volumul dispozitivului.

Nu pot descărca imagini și videoclipuri

Intră Setări și la Utilizarea Datelor. Asigură-te că auto-descărcările media sunt activate pentru atunci când folosești Wi-Fi. Așadar va trebui ori să fi conectat la Wi-Fi, ori să activezi auto-decărcările pentru date mobile și roaming.

Mi-am pierdut telefonul

Mai întâi contactează serviciul de telefonie utilizat și blochează cartela SIM. După ce ai facut acest pas, WhatsApp nu mai poate fi activat pe acel dispozitiv. Odată ce ai un SIM nou (cu același număr) poți reactiva WhatsApp pe noul telefon. Între timp îi poți contacta pe cei de la WhatsApp și să îi rogi să îți dezactive contul.

Trimite un e-mail cu subiectul „Lost/Stolen: Please deactivate my account” la support@whatsapp.com unde să menționezi numărul tău. Dacă nu, WhatsApp ar putea fi încă folosit prin Wi-Fi.

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…

Cum descarci audio de pe Instagram
Cum descarci audio de pe Instagram

Instagram este o sursă nesfârșită de inspirație și conținut creativ, inclusiv clipuri audio pe care ai putea dori să le folosești în propriile tale proiecte video. Chiar dacă Instagram nu oferă o opțiune directă pentru descărcarea audio-urilor din Reels, există câteva metode …

Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?
Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?

TikTok Shop urmărește să transforme modul în care facem cumpărături online, combinând shopping-ul cu social media. Funcția poate ajuta la rămânerea la curent cu ultimele tendințe în modă, frumusețe și altele, dar vine și cu anumite riscuri. TikTok Shop este o platformă integr…

Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram
Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram

Ești curios să afli dacă poți vedea cine îți urmărește videoclipurile pe Instagram sau te întrebi dacă creatorii pot afla când le vizualizezi creațiile? Ei bine, în acest ghid vom explora opțiunile disponibile pe Instagram pentru a înțelege mai bine cine interacționează cu vi…