5 motive pentru care Google Play Store este mai bun ca Apple App Store

Imagine de la 5 motive pentru care Google Play Store este mai bun ca Apple App Store

Dilema dintre Android și iOS este una din cele mai mari din lumea tehnologiei în ziua de astăzi. Poate chiar și tu ai intrat în discuții cu prietenii tăi încercând să aflați care dintre cele două sisteme este întradevăr cea mai bună. Există numeroase argumente bune din ambele părți. În mod clar cei de la Apple au un sistem de operare fluid, rapid și curat. Dar sistemele Android au evoluat de asemenea. Așadar, în ce moduri este mai bun Google Play Store decât Apple App Store?

Google Play Store este mai optim pentru dezvoltatori

Încă de când a fost lansat, Apple a fost și este extrem de selectiv cu aplicațiile care le oferă. Motivul pentru acest lucru este calitatea care încearcă să o mențină. Spre exemplu există unele aplicații care au o calitate mult mai bună pentru iOS decât pentru Android. În timp acest lucru este benefic pentru utilizatorii și experiența lor există și dezavantaje. Pentru dezvoltătorii de aplicații există riscul de a petrece sute de ore lucrând la o aplicație care va fi refuzată. Răsfoind prin Google Play Store, vei găsi o mare varietate de aplicații interesante și creative. Există o mulțime de lansatoare care schimbă total aspectul dispozitivului, lucru care nu îl vei găsi pe Apple App Store. Desigur, în același timp nu toate aplicațiile din Play Store sunt bune.

Google Play are factorul social

În trecut descărcarea și folosirea aplicațiilor era o activitate individuală. Acum această activitate a devenit din ce în ce mai socială. Atunci când deschizi o pagină cu o aplicație în Play Store vei observa rating-ul aplicației, comentarii de la alți utilizatori și dacă uni din prietenii tăi au descărcat aplicația. Poți de asemenea filtra comentariile pentru a vedea ce spun utilizatorii cu același dispozitiv ca tine. Toate aceste caracteristici conclud într-o experiență mult mai socială.

Aplicațiile Android sunt mai ieftine

Putem considera că prețul ridicat al aplicațiilor iOS reprezintă efortului dezvoltatorilor care lucrează din greu pentru a fi selectați. În schimb, Google Play are o multitudine de aplicații, ceea ce face concurența mult mai mare și prețurile mult mai mici, multe aplicații fiind gratuite. În schimb, pentru că Apple App Store are mai puțină concurență, dezvoltatorii pot mări prețurile pentru aplicații fiindcă nu sunt atât de multe alternative. Alt aspect este faptul că dezvoltatorii iOS nu au nevoie să folosească reclame. Așadar, ambele părți prezintă avantaje și dezavantaje, însă dacă nu vrei să plătești pentru aplicații atunci Google Play este cea mai bună opțiune.

Imagine de la 5 motive pentru care Google Play Store este mai bun ca Apple App Store

Google Play oferă mai multe informații

Google Play Store oferă capturi de ecran și videoclipuri de prezentare pentru multe aplicații. Videoclipul poate fi făcut de dezvoltătorul aplicației și este mult mai folositor pentru a vedea ce face aplicația. Informația pare și mai organizată și ușor de citit pe Google Play Store. Modul în care o aplicație este prezentată în Google Play este mult mai liniar. Vei găsi foarte ușor informațiile despre aplicație, recenziile altor utilizatori și detaliile finale jos, incluzând dezvoltatorul, compatibilitatea și ultima actualizare. În cazul aplicațiilor din App Store, informația este structurată în două coloane, fiind nevoie să citești în paralel.

Aplicațiile din Google Play sunt compatibile cu mai multe dispozitive

Pentru dispozitivele iOS există o mai mare problemă a compatibilității. Deși multe aplicații sunt disponibile atât pentru iPad-uri cât și pentru iPhone-uri, abilitatea unui iPad de a rula o aplicație depinde dacă aplicația a fost adaptată pentru display. În schimb, aceasta nu este o problemă pentru Android. Atunci când descarci o aplicație pe o tabletă Android, aplicația ori a fost facută atât pentru telefoane cât și pentru tablete, ori se va scala automat la display ori va opera într-o fereastră cât un smartphone.

Imagine de la 5 motive pentru care Google Play Store este mai bun ca Apple App Store

În concluzie atât Google Play Store cât și Apple App Store prezintă avantaje și dezavantaje. Totul depinde de tine și de la ce îți dorești de la experiența ta cu aplicațiile. Spune-ne în comentarii care este părerea ta și care sistem îl preferi.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cele mai bune aplicații de control la distanță pentru Android
Cele mai bune aplicații de control la distanță pentru Android

Capacitatea de a accesa și controla un computer de la distanță folosind un dispozitiv Android nu este doar o comoditate, ci o necesitate pentru mulți profesioniști și utilizatori obișnuiți. Fie că este vorba de asistență tehnică, accesarea fișierelor de la birou de pe dispozi…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…