Cum să scapi de aplicațiile preinstalate

Imagine de la Cum să scapi de aplicațiile preinstalate

Nu toate aplicațiile preinstalate pe smartphone-ul tău sunt și folositoare. Eliminând aplicațiile de care nu ai nevoie, vei putea îmbunătăți performanța telefonului și elibera spațiu de stocare. Aplicațiile pe care nu le dezinstala se numesc bloatware. Cu sfaturile noastre vei putea șterge, dezinstala sau ascunde aplicațiile și bloatware-ul preinstalat.

Multe aplicații continuă să consume resurse în timp ce nu sunt în utilizare. De asemenea, acestea ocupă mult spațiu în memorie. Pentru a le dezinstala, intră la Settings > Apps/Applications și selectează toate cele trei tab-uri Downloaded, Running și All. Aici vei vedea că unele aplicații pot fi dezinstalate, însă unele nu. Acestea sunt aplicații esențiale pentru sistemul Android. Unele aplicații pot fi dezactivate, sau să dezinstalezi actualizările.

Pentru aplicațiile preinstalate de pe Samsung, intră la Aplicații și la Editare. Aplicațiile vor avea acum semnul „” lângă ele, și apăsând pe el, aplicațiile nu vor mai funcționa în fundal și nu vei mai primi actualizări pentru ele.

Pentru a șterge aplicațiile preinstalate, precum Samsung Pay, poți roota dispozitivul Android. Apoi vei putea dezinstala orice aplicație. Trebuie totuși să ai grijă când faci asta, deoarece s-ar putea ca alte aplicații să nu mai funcționeze corect.

Dacă vrei să dezinstalezi aplicațiile Google, trebuie să fi atent să nu șterge componentele importante pentru software. Aplicațiile pe le poți dezinstala sunt: Browser, Downloads, E-mail, Gallery, Camera, SMS/MMS, Sound Recorder, Voice Dialer, Voice Studio.

Odată dezactivate, aplicațiile vor dispărea și nu vei mai primi actualizări pentru ele. În plus, orice aplicație care depinde de aplicația dezactivată, nu va mai funcționa. Dacă, spre exemplu, vei dezactiva serviciile Google Play, mai multe aplicații vor înceta să funcționeze complet sau să funcționeze corect. Așadar, trebuie să fi foarte atent la ce tip de aplicații dezactivezi.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…