Cum să faci copii de rezervă în siguranță pe Android

Imagine de la Cum să faci copii de rezervă în siguranță pe Android

Este indispensabil să faci copii de rezervă, fie la smartphone-ul tău Android, la albumele foto sau laptop. Întrucât nu vrei să pierzi tot de pe telefonul sau computerul tău, trebuie să faci copii de rezervă pentru a salva toate fișierele. Iată aici câteva metoda pentru a face asta :

Google Backup

După cum probabil ști, Google este dispus să te ajute să menți aplicațiile și datele în siguranță. Dacă intri în setările telefonului tău, vei găsi o secțiune Creare copii de rezervă și resetareAici vei găsi o opțiune pentru copii de rezervă care include parole de Wi-Fi, preferințe și date din aplicații. Toate aceastea vor fi legate de contul tău de Google.

Copii de rezervă ale aplicațiilor (pentru telefone ne-rutate)

Sunt o mulțime de soluții utile pentru crearea de copii de rezervă în Play Store. Unele au scop specific, cum ar fi pentru mesajele text, altele efectuează copii de rezervă complete. Easy Backup & Restore este o aplicație gratuită care face copii de rezervă la contacte, agendă, mesaje, calendare și bookmark-uri. Fotografiile, muzica și documentele sunt ușor de salvat folosing un cablu USB conectat la laptop sau computer.

Cum să folosești aplicația Easy Backup & Restore

1. Descarcă și lansează aplicația, moment în care vei fi întrebat dacă vrei să creezi copii de rezervă. Apasă Yes (Da).

2. Vei vedea mai multe căsuțe precum SMS, MMS, calendar, bookmark, contacte etc. Fă selecția și apasă OK, după care trebuie să alegi locația unde vor fi salvate.

3. Dacă ai ales un serviciu Cloud, trebuie să te loghezi. Dacă alegi card SD trebuie să confirmi.

4. Dacă telefonul tău este rutat poți salva și aplicațiile și datele lor. Dacă nu, intră la managerul de aplicații și crează copii de rezervă APK pe telefon.

5. Dacă vrei să restaurezi aplicațiile și datele pe telefon, apasă pe Restaurare și selectează fișierele dorite.

Copii de rezervă ale aplicațiilor (pentru telefone rutate)

Dacă telefonul tău este rutat, cea mai soluție este Titanium Backup, o aplicație care face copii de rezervă la toate datele. Fișierele pot fi restaurate oricând, și poți seta să creeze copii de rezervă periodice, fără a fi nevoie să închizi aplicațiile.

Cum să folosești aplicația Titanium Backup

1. Descarcă aplicația și acordă-i previlegii de rutare. Trebuie să ai USB Debugging pe telefon.

2. Vei vedea trei tab-uri pe telefon. Mergi la Creare copii de rezervă și resetare (Backup & Restore).

3. Dacă vrei să faci copii de rezervă ale aplicațiilor, apasă pe Run lângă Backup all User Apps, iar pentru date, lângă Backup all System Data.

4. După ce copiile de rezervă au fost realizate, vor fi notate cu data și salvate.

5. Pentru a restaura datele, intră la Batch Actions, Restore și selectează Restore all apps with data și Restore all system data.

Copii de rezervă pe PC

Helium este o aplicația grozavă pentru copii de rezervă fără rutare. Aplicația este asemănătoare cu Titanium, însă nu necesită rutare. Versiunea pro permită crearea de copii de rezervă automate.

Cum să folosești aplicația Helium

1. Descarcă aplicația pe Android și pe PC-ul tău.

2. Conectează Android-ul la PC prin cablu USB.

3. Dacă vrei să salvezi toate aplicațiile, intră pe telefon la Backup, unde vei găsi un sumar al fișierelor salvare și alege Select All.

4. Poți alege să faci copii de rezervă la tot sau doar la date. Dacă alege să faci doar la date, va trebui să instalezi manual toate aplicațiile ulterior. Desemenea poți alege unde vrei să le salvezi: memorie internă, externă sau cloud.

5. Pentru restaurare, apasă pe Restore & Sync și localizează copiile de rezervă. Poți să te conectezi la serverul Helium pentru descărcări pe PC.

 

Ca și o ultimă soluție, doar conectează Android-ul la PC cu un cablu USB, deschide o fereastră de Windows Explorer și navighează prin telefon. Intră în fiecare fișier și fă copy-paste la fișiere care vrei să le salvezi.

 

 

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…