Cum să joci Pokemon Go!

pokemongo

Dezvoltatorii de la Niantic au lansat în această lună noul joc Pokemon Go și jucătorii din întreaga lume se plimbă pe străzi căutând următorul pokemon de colecționat. Probabil ai văzut deja meme-urile și ai auzit de el o mulțime de ori. Toată lumea se joacă și aici îți vom spune tot ce ai nevoie să ști pentru a juca!

Ce este Pokemon Go?

Dacă ai urmărit compania Google, probabil au auzit de Ingress, o joc cu realitate augumentată în care interacționezi cu mediul din jur pentru a îndeplini diferite scopuri. Aceiași companie (Niantic Labs) în parteneriat cu compania Pokemon a adus acum jocul Pokemon Go.

În acest joc interactiv, te vei mișca în lumea reală și vei colecționa pokemoni. Utilizatorul folosește mingele poke pentru a prinde pokemonii. Ca și în anime, poți antrena pokemoni pentru a deveni mai puternici și pentru a evolua, iar jocul reacționează la mediul din juruil tău. Pokemonii diferiți vor apărea în funcție de locație, teren și oră. De asemenea poți interacționa la PokeStops, Gyms și te poți bate cu ceilalți jucători.

Cum să prinzi un pokemon?

Aplicația folosește datele GPS pentru a-ți găsi locația într-o versiune personalizată de Google Maps. Vei putea interacționa cu obiecte și pokemoni care se află în cercul tău de acțiune. Iarba care se mișcă în jurul tău semnalează prezența unui pokemon. În partea dreaptă vei putea vedea ce pokemoni sunt lângă tine. Plimbă-te până ești destul de aproape de unul și atinge-l pentru a începe prinderea.

În timp ce în alte jocuri trebuie să te lupți cu pokemoni pentru a-i prinde, aici contează tehnica de aruncare, CP-ul pokemonului și tipul de minge folosit. Prinsul lor va fi ușor la început, dar lucrurile vor deveni mai complicate când vei găsi personaje mai puternice. 

Power up, evoluție și transfer

Dacă vrei ca pokemonii tăi să fie cât mai puternici posibil, trebuie să îi evoluezi și să faci power up. Fiecare pokemon are propriul fel de bomboane, care le vei primi de fiecare dată când prinzi un pokemon de același fel și îl transferi profesorului. 

Pentru a face acest lucru, apasă pe minge și alege “Pokemon”, unde vei vedea o listă cu poți pokemonii tăi. Selectează unul și vei vedea opțiunile de Power up și Evoluție. Vei primi Stardust de fiecare dată când prinzi un pokemon. Dacă faci scroll în jos vei găsi butonul de “Transfer” pentru a trimite pokemonii la profesor.

PokeStop

PokeStop-urile acele turnuri albastre găsite în puncte cheie ale orașului tău. Aici poți obține obiecte gratuite. Trebuie doar să atingi punctul și să învârți imaginea. 

Gym

Aceste locații sunt turnurile roșii în zonele importante din zona ta. După ce ai ajuns la nivelul 5, poți alege o echipă (Valor, Mystic sau Instinct). Odată ce ai ales o echipă, poți plasa un pokemon în sală. Pokemonul se va antrena și se va lupta cu ceilalți pokemoni, iar dacă câștigă crește prestigiul echipei. Un nivel ridicat de prestigiu va face mai dificil preluarea sălii de către adversari.

Vindecarea și revenirea

Pokemonii lăsați la sală cu siguranță vor avea de suferit în bătălii. Trebuie să verifici și să te asiguri că sunt sănătoși. Pentru a vindeca un pokemon, intră la Items și selectează “Potion”. Pentru pokemonii epuizați, selectează “Revive”.

Cele mai bune jocuri dress-up Android pentru pasionații de modă
Cele mai bune jocuri dress-up Android pentru pasionații de modă

Dacă ești pasionat de ținute fabuloase, coafuri elegante și accesorii strălucitoare, atunci vei fi cu siguranță încântat de aceste jocurile de modă. De la organizarea nunților de vis, la crearea propriului avatar fashion, până la strălucirea pe covorul roșu al Hollywood-ului,…