Google Play nu funcționează? Iată ce poți face!

Imagine de la Google Play nu funcționează? Iată ce poți face!

Cu toți ne-am confruntat cu probleme la accesul Google Play la un moment sau altul. Fie că este o eroare la descărcarea unei aplicații, sau pur și simplu aplicația Google Play nu se deschide, aici avem soluția. Iată ce poți face când ai probleme la Google Play.

1. Verifică data și ora din setări

Google verifică data și ora smartphone-ului tău, iar dacă aplicația nu găsește ora ar putea cauza probleme. Serverele Google s-ar putea să aibă probleme la sincronizarea cu telefonul tău și implicit să nu funcționeze. Pentru a rezolva această problemă, intră la Setări, Dată și oră și verifică dacă telefonul tău are activată opțiunea „Dată și oră automate”, și în caz contrar activeaz-o. În cazul în care Google Play tot nu funcționeză, atunci setează manual data și ora, dezactivând opțiunea „Dată și oră automate” și apoi introducând datele.

2. Șterge datele cache

În unele cazuri, Google Play nu funcționează din cauza datelor cache. Pentru a le șterge, intră la Setări, Manager de Aplicații, și apasă pe Ștergere cache sau, în unele cazuri trebui să mergi mai întâi la Stocare și selectează acolo Ștergere cache. Odată ce l-ai șters, intră înapoi la Google Play și vezi dacă problema a fost rezolvată.

3. Șterge datele Play Store

Ștergerea datelor din Google Play readuce aplicația la setările de bază și elimină toate informațiile salvate și datele care cauzează probleme. Reține că în acest caz fișierele, setările, conturile și datele tale vor fi șterse. Pentru a face acest lucru, intră la Setări, Manager de Aplicații sau Stocare (în funcție de dispozitiv) și apasă pe Ștergere date.

4. Instalează cea mai nouă versiune de Google Play

Încearcă să descarci și să instalezi cea mai nouă versiune disponibilă de servicii Google Play. Mai întâi, asigură-te că aplicația este la zi. Mergi la aplicație și intră în Meniu, Setări și la General ar trebui să vezi ultimele actualizări. Apasă pe „Actualizează automat aplicațiile”, asigurându-te că ești conectat la WiFi.

5. Resetează contul Google

Aceasta ar putea fi o soluție mai drastică, dar dacă Google Play tot nu funcționează, atunci s-ar putea să fie nevoie să îți resetezi contul Google pe dispozitiv. Asigură-te că ai toate datele contului tău înainte de a începe. Pentru a reseta contul, mergi mai întâi la Setări, Conturi, Google și selectează ștergere cont, pentru fiecare cont de pe dispozitiv. Acum trebuie să reintroduci contul, intrând înapoi la Setări, Conturi și Adaugă Cont. 

6. Dezactivează VPN-ul

Un VPN este o modalitate grozavă de a obține media dinafara locației tale geografice. Dar un VPN poate cauza probleme cu contul Google Play în regiunea în care te afli. Dacă ai un VPN încearcă să îl dezactivezi, intrând la Setări, Mai multe sau Mai multe rețele. Apasă pe VPN și dezactivează-l.

7. Resetează telefonul la setările de bază

Dacă încă te confrunți cu probleme și ai încercat toate opțiunile de mai sus, atunci va trebui să resetezi telefonul la setările din fabrică. Aceasta este o metodă drastică și toate datele tale vor fi pierdute, deci este indicat să faci un back-up complet înainte. Pentru a începe, intră la Setări, Creare copii de rezervă și resetare. Asigură-te că opțiunea de creare de copii de rezervă este activată și selectează care cont dorești să fie salvat. După aceasta revino la Creare copii de rezervă și resetare și apasă pe Revenire la setările din fabrică. Confirmă și telefonul va reveni la setările de bază.

 

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…