Cum să rezolvi problemele de conectare Wi-Fi pe Android

 

No-Connection-Retry-Error

La ce folos un smartphone uimitor dacă nu te poți conecta la internet? Chiar și cele mai bune dispozitive Android au probleme cu conectivitatea. Dacă și tu te confrunți cu această problemă, îți vom arată aici cum să procedezi.

1. Încearcă mai întâi soluțiile simple. Deseori căutăm metodele cele mai complicate și internetul tot nu funcționează. Mai întâi încearcă să dezactivezi și să reactivezi conexiunea. Deschide meniul Quick Setting și selectează iconița de Wi-Fi pentru a-l dezactiva. Dacă aceasta nu apare, intră la Settings și deschide-l de acolo. Procedează la fel și cu routerul de acasă. Dacă problemele persistă, încearcă să repornești dispozitivul. 

2. Pentru probleme legate de IP și dacă dispozitivul tău nu se poate conecta la o rețea, mai întâi dă reboot la router. Dacă problema persistă, resetează dispozitivul la setările din fabrică. Dacă această soluție pare prea drastică, poți încerca să descarci o aplicație precum WiFi Fixer. Aplicația resetează fișierele de sistem pentru mai buna funcționare a rețelei. Aplicația este ușor de folosit și te va ajuta cu aceasta problemă.

3. Dacă WiFi-ul se deconectează singur, s-ar putea să fie din cauza opțiuni de deconectare a rețelei pe timp de somn. Pentru a schimba această setare, mergi la Settings, Selectează Wi-Fi, Advanced și Keep Wi-Fi on during sleep. Apasă pe Yes / Always și bucură-te de internet.

4. În final ai reușit să te conectezi dar viteza este mult prea mică. Dacă ești conectat la un Wi-Fi public problema ar putea fi de la prea mulți utilizatori. Dacă conexiunea este de la routerul tău, verifică viteza rețelei cu aplicație specifică, precum Speedtest. Dacă ai permisie root, poți mări viteza pe dispozitiv editând un fișier specific care conține configurație TCP / IP.

Acestea sunt cele mai comune soluții care le poți încerca dacă ai probleme cu conectarea la internet. Dacă ști și alte soluții mai bune, spune-ne jos în comentarii.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…