Ce înseamnă și cum se face root pe Android?

Ce înseamnă root?

Root-area este operațiunea prin care utilizatorul va căpăta drepturi depline asupra memoriei interne a telefonului. Esențial, dupa root-are utilizatorul are accest deplin și poate face ce doreste cu sistemul de operare pentru a personaliza dispozitivul după bunul plac.

Cu acces root , vei putea avea acces la orice fel de restricții impuse de producător. Vei putea instala mai multe aplicații, vei putea bloca sau debloca procesorul și înlocuii firmware-ul.

romania

De ce este benefic?

Unul dintre cele mai întâlnite motive este pentru a scăpa de toate lucrurile imposibil de instalat altfel. Alte benefici sunt posibilitatea de a instala aplicații speciale și flash custom ROM-uri , poti adăuga caracteristici în plus și ajută la performanța dispozitivului. Deasemenea poți personaliza complet telefonul după cum dorești.

romania1

 Cum se realizează root-area?

Pasul 1. Descarcă și instalează o aplicație pentru root-are.

Pasul 2. Activează modul de USB debugging pe telefon. Dacă utilizezi Android 4.0 sau 4.1, intră la „Setări”,”Opțini   producător”, și selectează căsuța pentru „USB debugging”. ( S-ar putea să fie necesar să activezi „Opțini producător” mai întâi). Pentru Android 4.2, intră la „Setări”, „Despre telefon”, „Opțini producător” și apoi selectează căsuța pentru „USB debugging”. Apoi selectează OK pentru a aproba această schimare.

Pe Android 4.3 sau mai nou, apasă pe  „Setări”, „Despre telefon”, și selectează „Crează număr”. Apasă de mai multe ori, până când vei vedea mesajul „You are now a developer!”

După aceasta, apasă „Setări”, „Despre telefon”,  „Opțini producător”și apoi selectează căsuța pentru „USB debugging”.

Pasul 3. Pornește root-area pe PC-ul tău, apoi conectează telefonul prin cablul USB

Pasul 4. Apasă pe Root , și apoi așteapă câteva minute. 

Aceasta este tot. În caz că te-ai răzgândit, pornește Android Root din nou, conectează telefonul și apasă „Remove Root”.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…