Cum să instalezi aplicații APK pe telefonul sau tableta Android O alternativă la Google Play

Nu poți găsi o aplicație pe Google Play? Nici o problemă, descărcând APK poți avea acea aplicație pe telefonul tău Android, fără prea multe probleme.

Utilizatorii noștri sunt obișnuiți să obțină aplicațiile și jocurile exclusiv prin AndroidOut și Google Play, dar mai există o posibilitate descărcând așa zisele aplicații APK pe computerul tău și apoi instalându-le direct pe dispozitivul Android.

Există mai multe motive pentru care utilizatorii ar putea dori să facă acest lucru, cum ar fi erorile din operațiunile Google Play, lipsa accesului la rețetele Wi-Fi sau 3G, sau poate chiar și dorința de a instala o aplicație care a fost ștearsă din Google Play sau o versiunea mai veche care este compatibilă cu dispozitivul.

Fără alte introduceri, să trecem la partea interesantă!

1) În primul rând trebuie să găsești aplicația APK dorită. Poți face acest lucru printr-o căutare pe internet de pe computer, dar fi atent la sursă, pentru a evita probleme cu spyware și viruși.

2) Descarcă fișierul și salvează-l în fișierul dorit. Dacă este compresat, va trebui decompresat cu programul adecvat (WinRAR), înainte de a continua.

3) Conectează dispozitivul Android la computer folosind cablul de date.

imagine pentru APK 2

4) Pe computer accesează telefonul sau tableta și deschide folderul de descărcări. Dă copy și paste la aplicația APK în acest folder. (Dacă nu ai destulă memorie internă poți folosi folderul din cardul SD.)

5) Înainte de a instala fișierul mutat, trebuie să schimbi configurarea pentru a permite descărcări externe pe dispozitivul Android. Accesează „Setup” apoi „Securitate”, și verifică opțiunea de „Permite instalarea aplicaților din alte surse”.

6) Pe telefonul sau tableta Android, localizează folderul pentru fișiere din memoria internă și deschide folderul de descărcări (sau cardul SD dacă este cazul).

7) Selectează aplicația APK și apasă „Install”.

Și voilà! Aplicația a fost instalată și este gata de utilizat.

Împarte experiența ta cu alți utilizatori AndroidListe.

Cum ștergi un grupaj de postări de pe Facebook
Cum ștergi un grupaj de postări de pe Facebook

Facebook este rețeaua socială cea mai utilizată din întreaga lume. Este caracterizată de versatilitate, putând fi folosită fie pentru a posta text și link-uri, fie poze sau video. Facebook poate fi folosit cu ușurință precum un profesionist. Poți realiza cu ușurință acțiuni a…

Cum trimiți poze și clipuri care dispar pe WhatsApp
Cum trimiți poze și clipuri care dispar pe WhatsApp

WhatsApp oferă din ce în ce mai multe opțiuni pentru comunicare. Deși multă lume spune că securitatea convorbirilor nu este atât de bună pe WhatsApp, aplicația deținută de Facebook rămâne cel mai popular serviciu de mesagerie. Dacă ești înscris în WhatsApp Beta, vei observa c…

Cum te transformi în selfie sticker animat pe Instagram
Cum te transformi în selfie sticker animat pe Instagram

Comunicarea pe rețelele sociale implică din ce în ce mai multe opțiuni. În cele ce urmează îți vom prezenta noua opțiune Instagram de a crea un sticker animat cu tine. Opțiunea îți permite să creezi un GIF emoji cu fața ta, în care să îți exprimi sentimentele. Acesta poate fi…

Cum extragi imagini din clipuri video pe telefonul cu Android
Cum extragi imagini din clipuri video pe telefonul cu Android

Calitatea clipurilor video pentru telefoanele cu Android a crescut considerabil. Chiar și în condiții de luminozitate redusă poți obține secvențe uimitoare. În cele ce urmează, îți vom arăta cum se extrage o imagine dintr-un clip video pe telefonul cu Android. Ai nevoie de ap…