Cum să instalezi aplicații APK pe telefonul sau tableta Android O alternativă la Google Play

Nu poți găsi o aplicație pe Google Play? Nici o problemă, descărcând APK poți avea acea aplicație pe telefonul tău Android, fără prea multe probleme.

Utilizatorii noștri sunt obișnuiți să obțină aplicațiile și jocurile exclusiv prin AndroidOut și Google Play, dar mai există o posibilitate descărcând așa zisele aplicații APK pe computerul tău și apoi instalându-le direct pe dispozitivul Android.

Există mai multe motive pentru care utilizatorii ar putea dori să facă acest lucru, cum ar fi erorile din operațiunile Google Play, lipsa accesului la rețetele Wi-Fi sau 3G, sau poate chiar și dorința de a instala o aplicație care a fost ștearsă din Google Play sau o versiunea mai veche care este compatibilă cu dispozitivul.

Fără alte introduceri, să trecem la partea interesantă!

1) În primul rând trebuie să găsești aplicația APK dorită. Poți face acest lucru printr-o căutare pe internet de pe computer, dar fi atent la sursă, pentru a evita probleme cu spyware și viruși.

2) Descarcă fișierul și salvează-l în fișierul dorit. Dacă este compresat, va trebui decompresat cu programul adecvat (WinRAR), înainte de a continua.

3) Conectează dispozitivul Android la computer folosind cablul de date.

imagine pentru APK 2

4) Pe computer accesează telefonul sau tableta și deschide folderul de descărcări. Dă copy și paste la aplicația APK în acest folder. (Dacă nu ai destulă memorie internă poți folosi folderul din cardul SD.)

5) Înainte de a instala fișierul mutat, trebuie să schimbi configurarea pentru a permite descărcări externe pe dispozitivul Android. Accesează „Setup” apoi „Securitate”, și verifică opțiunea de „Permite instalarea aplicaților din alte surse”.

6) Pe telefonul sau tableta Android, localizează folderul pentru fișiere din memoria internă și deschide folderul de descărcări (sau cardul SD dacă este cazul).

7) Selectează aplicația APK și apasă „Install”.

Și voilà! Aplicația a fost instalată și este gata de utilizat.

Împarte experiența ta cu alți utilizatori AndroidListe.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…