Tot ce trebuie să știi despre plata cu telefonul mobil

Plata cu telefonul mobil este un instrument financiar simplu, ușor de folosit și mult mai securizat care poate înlocui cardul.

Plata cu telefonul mobil a evoluat rapid în ultimii ani, trecând de la un simplu instrument prin care intrai pe internet pentru a plăti online la instrumentul pe care îl poți folosi în locul cardului bancar atunci când vrei să plătești la un POS.

Deși nu toată lumea este de acord cu acest tip de instrument financiar (mulți chiar nu știu că îl au la îndemână), plata cu telefonul mobil este mai sigură decât plata cu cardul, necesitând autorizarea ta atunci când este folosită. În cazul cardului contactless, până la sume de 100 de lei nu este necesar pin-ul, ceea ce înseamnă că oricine poate cheltui bani de pe cardul tău fără ca tu să știi.

Ce avantaje ai la plata cu telefonul mobil

Avantajul principal este că ai încă o metodă de a plăti. În cazul în care ți-ai uitat cardul acasă, poți plăti cu telefonul mobil. În cazul în care nu ai bani cash la tine, asemenea. În plus, poți adăuga mai multe carduri pentru a fi mai convenabil și a nu-ți umple portofelul.

În plus, multe aplicații Android pentru plata cu telefonul suportă și servicii alternative de transfer de bani, precum PayPal sau Visa Checkout.

Mai mult, nivelul securizării prin aplicațiile Android este mult mai ridicat. În ultima vreme am văzut tot mai multe știri despre oameni care urcă în autobuz sau tramvai cu un POS și fură bani de pe cardurile contactless ținute în buzunar sau în geantă. Sume până în 100 de lei, într-adevăr, însă dacă reușește să facă asta de 4-5 ori, ai pierdut o parte considerabilă din salariu. În cazul aplicației Android, este necesară autorizarea ta, banii nu sunt extrași fără să știi.

Aplicații Android pentru plata cu telefonul

Există aplicații foarte bune pentru a putea plăti cu telefonul Android. Fiecare are particularitățile ei, însă toate sunt dezvoltate la standarde înalte de securitate. Iată câteva dintre ele.

  • Google Pay –  Aplicație dezvoltată special de către Google pentru a putea plăti cu cardul oriunde în lume. Poate fi folosit în magazine care acceptă plata cu card contactless, restaurante, benzinării etc. Aplicație compatibilă cu cardurile Revolut.
  • Samsung Pay  – Aplicație instalată default pe telefoanele Samsung cu sistem de operare Android, Samsung Pay oferă un nivel în plus de securitate, suportă carduri multiple și este compatibilă cu Visa, MasterCard sau American Express.

Tu ce opțiune de plată cu telefonul mobil folosești? Răspunde-ne într-un comentariu!

  1. Google Pay

    Google Pay

    Google Pay este o aplicație pentru plata cu cardul dezvoltată de Google la cele mai înalte standarde de securitate financiară și bancară. Poți plăti, poți transfera bani sau poți împărți o notă de plată cu alți cinci utilizatori.

  2. Samsung Pay

    Samsung Pay

    Cu Samsung Pay poți înregistra toate cardurile tale de credit, de debit, de membru sau de reduceri. Poți primi puncte pentru fiecare cumpărare efectuată. Este compatibilă cu smartwatch Samsung Gear S2 și S3.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…