Cum poți găsi internet Wi-Fi gratuit și sigur în orice loc

image for internet wifi

Pentru a fi conectat în fiecare clipă din zi trebuie să avem o conexiune activă la internet mereu.

Pentru a evita să epuizarea traficului de date disponibil pe cartelă sau abonament, este recomandat să ne conectăm la rețelele WiFi disponibile, de fiecare dată când avem ocazia.

Sunt câteva locații care au WiFi permanent disponibil, de exemplu Starbucks, McDonald`s, dar și majoritatea cafenelelor, restaurantelor și pub-urilor. De obicei acestea sunt securizate, însă chelnerul sau personalul locației îți va spune parola fără ezitare.

Pe lângă acestea, puteți apela la metoda clasică de a găsi o conexiune WiFi.

  • Settings – Setări
  • Connectivity – Conectivitate
  • WiFi – WiFi

Aici va fi afișată lista cu toate WiFi-urile disponibile. Totodată, dacă acestea au un lacăt închis în dreptul numelui înseamnă că este securizat cu o parolă.

În cele ce urmează vă prezentăm cinci aplicații care te vor ajuta să găsești rețele WiFi în preajma ta.

  1. Instabridge - Free WiFi

    Instabridge – Free WiFi

    Fii parte dintr-o comunitate internaţională a cărei misiune principală este aceea de a partaja accesul la reţelele wireless din mai mult de 200 de ţări. Te atenţionează când detectează o reţea wireless disponibilă pentru conectare și măsoară viteza conexiunii.

  2. Avast Wi-Fi Finder

    Avast Wi-Fi Finder

    Accesează cele mai bune reţele Wi-Fi din zonă şi rămâi întotdeauna conectat. Oferă o listă cu cele mai apropiate reţele şi o hartă cu toate reţelele disponibile în oraş. Toate reţelele listează informaţii specifice, cum ar fi parola, viteza şi alte evaluări ale calităţii.

  3. Facebook

    Facebook

    Facebook este o aplicație utilă de social networking, care permite utilizatorilor să se conecteze cu prietenii și să își gestioneze contul personal de Facebook direct de pe dispozitivul mobil de oriunde. Pentru a căuta o rețea WiFi accesează More tab și apoi „Find WiFi„.

  4. WiFi Master Key - by wifi.com

    WiFi Master Key – by wifi.com

    Cu ajutorul aplicației WiFi Master Key vei reuși să găsești cel mai apropiat semnal de internet WiFi și te vei putea conecta pentru a naviga în siguranță. Prin folosirea internetului de tip WiFi vei reuși să economisești consumul de date mobile de pe telefon.

  5. Map Wifi: free wifi +passwords

    Map Wifi: free wifi +passwords

    Indiferent dacă ești în orașul de reședință sau călătorești în țări străine, aplicația îți va descoperi conexiunile WiFi disponibile în preajma ta. Odată conectat la una dintre acestea vei putea să navighezi pe internet fără a consuma din datele mobile disponibile.

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…

Cum descarci audio de pe Instagram
Cum descarci audio de pe Instagram

Instagram este o sursă nesfârșită de inspirație și conținut creativ, inclusiv clipuri audio pe care ai putea dori să le folosești în propriile tale proiecte video. Chiar dacă Instagram nu oferă o opțiune directă pentru descărcarea audio-urilor din Reels, există câteva metode …

Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?
Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?

TikTok Shop urmărește să transforme modul în care facem cumpărături online, combinând shopping-ul cu social media. Funcția poate ajuta la rămânerea la curent cu ultimele tendințe în modă, frumusețe și altele, dar vine și cu anumite riscuri. TikTok Shop este o platformă integr…

Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram
Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram

Ești curios să afli dacă poți vedea cine îți urmărește videoclipurile pe Instagram sau te întrebi dacă creatorii pot afla când le vizualizezi creațiile? Ei bine, în acest ghid vom explora opțiunile disponibile pe Instagram pentru a înțelege mai bine cine interacționează cu vi…