Cum se schimbă tastatura la un telefon Android

image of cum se schimba tastatura la un telefon android 4

Tastatura clasică de la dispozitivele Android se dovedește a fi limitată în multe cazuri, astfel că au apărut mai multe alternative pentru a o înlocui.

Primul lucru care trebuie să îl faceți pentru a înlocui tastatura este să alegeți aplicația preferată. După ce ați instalat aplicația din Google Play Store urmați următorii pași:

  • Intrați la Setări (Settings)
  • Alegeți tabul Dispoz. meu (My Device)
  • Căutați Setări regionale și text (Languages and input)
  • La Tastaturi și metode de introducere apăsați pe Implicit, iar apoi selectați aplicația nou instalată (Gboard în cazul nostru).

image of cum se schimba tastatura la un telefon Android

  • În cazul în aplicația instalată nu apare în listă, apăsați pe „Adaugă tastaturi” (Add keyboards), selectați aplicația din listă și apăsați apăsați ok pentru a permite aplicației să ruleze.

image of cum se schimba tastatura la un telefon android 2

  • Ulterior veți putea schimba limba în care aplicația va scrie, dar și alte setări.

image of cum se schimba tastatura la un telefon Android 3

În cele ce urmează vă prezentăm cele mai bune aplicații pentru personalizarea tastaturii telefonului sau tabletei dumneavoastră cu sistem de operare Android.

  1. Gboard – Tastatura Google

    Gboard – Tastatura Google

    Tastatură Google le permite utilizatorilor să introducă un text mai rapid şi să folosească emoticoanele ca mijloc de exprimare! Oferă o caracteristică vocală de tastare, un dicţionar în peste 25 de limbi, sugestii, corecţiipredicţii de cuvinte şi permite utilizarea de emoticoane.

  2. Swift Keyboard

    Swift Keyboard

    Tastatura Swift Keyboard te ajută să scrii mesaje mult mai rapid. Prin intermediul acestei aplicații veți putea scrie cu o singură mână, fără a ridica degetul de pe ecranGlisați de la o litera la alta pentru a scrie. Cu ajutorul funcției de predicție, aplicația îți va corecta greșelile.

  3. Samsung Keyboard

    Samsung Keyboard

    Înlocuiește tastatura tradițională a dispozitivului mobil Android pentru o opțiune mai atractivă și funcțională. Samsung Keyboard introduce un pachet cu peste 3000 de emoticoanepredicție de text, mai multe teme pentru a personaliza tastatura, suport pentru comandă vocală și multe altele.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…